XL. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • Tervezett dátum: 2021. július 3–4.
 
Online koncert a Fonóból, 2021. január 22., 20 óra
Két kvartettel áll színpadra az etno-jazz királya a Fonó online koncertjén a Magyar Kultúra Napján!

Dresch

A Dresch-univerzum két meghatározó felállása hallható egy este a Fonó Online közvetítésében. Dresch Mihály a magyar jazz egyik legegyénibb zenei világát képviselő, meghatározó, irányadó szereplője. Ahogy Garbarek az észak-európai vagy Coltrane az afro zenei tradíciókat, úgy Dresch az erdélyi autentikus folk jellemző elemeit emelte be a jazzbe. Zenéje sodró, személyes és intim, erő és hit sugárzik belőle.

A legendás Dresch Quartetben remek jazz-zenészek a partnerei, a zenekar évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével.

A Dresch életmű egy új arca a Vonós Quartet, ahol virtuóz és a népzenét elemeiben ismerő zenészek a társak, akikkel a művész folyamatosan változtatja, tágítja a műfaj határait. A muzsika pedig itt is úgy szól, úgy karcol, ahogy azt már megszokhattuk; egyedien, mesterien, a két műfaj határán lavírozva.

Dresch Quartet
Lukács Miklós – cimbalom
Csízi László – dob
Gyányi Marcell – nagybőgő
Dresch Mihály – szaxofon

Dresch Vonós Quartet
Dresch Mihály – szaxofon, basszus klarinét, fuhun
ifj. Csoóri Sándor – bracsa, primtambura
Zimber Ferenc – cimbalom
Bognár András – nagybőgő
Vendég: Lőrincz Hortenzia – ének

A koncertfelvétel elindításkor kérjük figyelembe venni, hogy a 90 perces időtartamú esemény megtekintését január 22-én 20:00 órától lehet érvényes jeggyel elkezdeni, és 23:59-ig lesz elérhető a jegy.hu-n.

Jegyár: 1000 Ft (egy főre), 2000 Ft (ha többen nézik), 5000 Ft (támogatói jegy)
Jegyek kaphatók: