2021. március 19., péntek, 20:0
Ha világzenéről, illetve a kortárs ethno-jazz-ről van szó, Herczku Ági és Nikola Parov megkerülhetetlen személyisége a műfajnak.
Herczku Ágnes elkötelezettsége a magyar népdal iránt megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor, fogékonysága más (fuziós, kortárs) zenei műfajok iránt a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette. A Magyar Állami Népi Együttes volt szólistája, a Liszt –díjas Herczku Ági csakúgy, mint Nikola, többszörös FONOGRAM díjasok a népzenei és világzenei kategóriában. A BANDÁZOM című CD lemezük a rangos világzenei Songlines Magazine top 10 listáján szerepelt hónapokig.

herczku es a band online

Nikola Parov zenekarvezető a 1980-as évek elején kezdte pályáját Budapesten, a ZSARÁTNOK, BARBARO, RIVERDANCE Orchestra alapitójaként. szólistájaként a RIVERDANCE SHOW-val többször körbeutazta a világot. 2000-ben hazatérve Nikola megírta a NAPLEGENDA táncprodukció zenéjét, amelyet a Magyar Állami Népi Együttes a mai napig is teltházak előtt ad elő.
A Banda tagjai a hazai népzenei mezőny legjobbjai. Hegedűs Máté és Pálházi Bence hegedű, Fekete Márton kontra, Molnár Péter nagybőgő, valamint Gera Gábor és Herédi Zsombor harmonika.
Az előadás megtekinthető 2021.03.19. 20.00 – 2021.03.21. 21.00 óráig.
Felhívjuk a figyelmet, hogy az előadás március 21-én 21 óráig tekinthető meg, amely ezután már nem lesz elérhető. Kérjük ennek figyelembevételét a megtekintés során.
Belépőjegy: Jegyár: 1500 Ft, Támogatói jegy: 2500 Ft
Jegyvásárlás:

Az esemény facebook oldala: