XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Kobuci, 2021. május 27.
Az idei első táncházunkban is moldvai körtáncok és páros táncok váltják majd egymást.
Az este muzsikusai az Erdőfű Népi Kamarazenekar és a Csürrentő Együttes.
A táncház 20 órakor kezdődik az Erdőfű Népi Kamarazenekar koncertjével, amely az NKA Halmos Béla Program támogatásával valósul meg, majd a két zenekar felváltva muzsikál kifulladásig.

erdofu kobuci

Az Erdőfű Népi Kamarazenekar a Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre.
A Erdőfű tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. A zenei társulás “ars poetica-ja” elmélyült szakmai tudást és specifikus hangszerismeretet igényel egy-egy tájegység zenei hagyományaira nézve, ezért fontos szempont, hogy az Erdőfű tagjai külön-külön is kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a hangszeres népzene megszólaltatásában. Előadásuk lehetőséget teremt arra, hogy a közönség megtapasztalhassa a Kárpát-medencei népzene egyedülálló hangzását a különféle hangszeres felállások és a sajátos játékmódok tekintetében. A műsoraik során előkerülő hangszerek – hegedű, kontra és brácsa, nagybőgő, cselló, ütőgardon, furulya, harmonika, citera – rendkívül változatos megszólalást eredményeznek.

Tagok:
Maruzsenszki Andor - hegedű
Kiss-Balbinat Ádám - hegedű
Halmos Attila - hegedű - ének
Kalász Máté - hegedű
Éri Márton - brácsa
Kaszap Atilla - brácsa, szaxofon
Kerékgyártó Gergely - brácsa, citera
Király Tamás - nagybőgő, csello
Éri Katalin - nagybőgő, cselló
Közreműködik:
Balogh Melinda - ének

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján délután öt óráig online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 1500 Ft-os áron kaphatóak.
Kérjük, ne feledd, hogy a hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncert, életkorra való tekintet nélkül, kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal (vagy a védettséget igazoló telefonos applikációval) látogatható.
A védettségi igazolványt a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak.
Ha nem rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, sajnos, érvényes jeggyel sem tudsz bejutni a koncertre.
A védettségi igazolvány hiánya miatt jegyet visszaváltani nem tudunk.

Az esemény facebook oldala: