XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
BY ME MIRACLE Hrivnák Tünde divattervező halasi csipkével díszített ruhakollekciójának bemutatója
Kiskunhalas – Csipkeház, 2021. június 25., 17 óra
Impozáns, halasi csipkével díszített elit divatkollekciót készített Hrivnák Tünde nemzetközileg elismert, Pro Urbe díjas és Józsa Judit magyar viseletért díjas divattervező. Az exkluzív, egyedi tervezésű luxuskollekció az egyetlen Halasi csipkével díszített divatkollekció a világon.
Új kollekciójának bemutatójára a XX. Csipkekiállítás és Találkozó keretében kerül sor június 25-én 17 órakor Kiskunhalason a Csipkeházban.
A halasi csipkével díszített új ruhakollekció a ’BY ME Miracle’ nevet viseli. Fontos üzenete, hogy a csodák körülöttünk vannak, ezt az életérzést kelti életre.

miracle by me

A halasi csipke 100%-os kézimunkával készül, elkészítése roppant aprólékos és időigényes. Napjainkban csupán 11 csipkevarró ismeri a halasi csipkekészítés nagy kitartást és türelmet igénylő technikáját. Teljes művészi szabadsággal, az eredeti motívumok felhasználásával, lehelet finom cérnával és tűvel készítik a világhírű csipkét.
A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010. óta a Magyar Szellemi Kulturális Örökség része, 2014. óta HUNGARIKUM. A 60 féle különböző öltésminta alkalmazása teszi minden egyes darabját egyedivé. Különlegességét és utánozhatatlanságát elismerve 1935-ben védjegyezték.
Az aprólékos kézimunka a minőséget és az időtlenséget jeleníti meg, ezáltal saját örökségünket helyezzük előtérbe. A nappali és estélyi ruhák a modern és a klasszikus hangulat ötvözetei. A közel 120 éves a világon egyedülálló kézzel varrott Halasi csipkék teszik a ruhákat állandó, és egy életre szóló értékké.

A tervezőnő a BY ME Miracle halasi csipkével díszített ruhakollekciót a kifinomult ízlésű, elegáns és arisztokratikus megjelenésű nőknek ajánlja. A világon egyedülálló luxus-kollekció a hagyomány és újszerűség izgalmas kettősségét ötvözi. A fekete-fehér kombinációja az állandóságot az örök divatot szimbolizálják. A ruhák és a csipkék aprólékos részletei a magas minőséget és a különleges tudást tükrözik.

A halasi csipkével díszített elegáns BY ME kollekciók prémium minőségű magyar terméket, kiemelkedő nemzeti értékeket képviselnek. A tervezőnő vallja, hogy minden nemzet számára fontos feladtat a kultúrája és népművészetének megőrzése és átadása a jövő generáció számára.
A hagyomány és a művészet iránti szeretet és nemes elegancia ihlette Hrivnák Tünde új kollekcióját. „Kollekciómmal szeretném segíteni értékeink tovább örökítését azáltal, hogy a hagyományt és a művészetet kézzelfogható közelségbe hozom. Minden egyes öltözetnél figyelembe veszem az aktuális divattrendeket, ezáltal a múltból fakadó értékeinket, ezúttal a Halasi csipkét, büszkén mutathatjuk meg a világnak. Úgy viselhetjük ezeket az öltözékeket, hogy megmutathatjuk, kik vagyunk és honnan jöttünk. A ruhák különleges egyediségét, értékét és identitását a gyönyörű Halasi csipkék adják. Szívügyem a kézműves manufaktúra értékeinek őrzése és egyben átadása a jövő nemzedékének” – hangsúlyozta Hrivnák Tünde a BY ME kollekciók tervezője.
Időpont: 2021. június 25., 17 óra
Helyszín: Csipkeház, Kiskunhalas. Kossuth utca 37/A
A rendezvény fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter