XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Fonó, 2021. július 2.
Program
17:00–18:00 Bognár Szilvia Sextet
18:30–19:30 Babcsán Projekt
20:00–21:30 Dresch Vonós Quartet
21:30 Táncház az Erdőfűvel

tht 2021 okut

Bognár Szilvia Sextet
A Bognár Szilvia Sextet zeneiségében három zenei világ találkozik, fonódik egymásba. A hazai jazz- és világzenei színtér kiváló előadói egyéni stílusaikat is kidomborítva ötvözik harmonikus egésszé a különböző nemzetiségű népdalokat a jazz és az indiai klasszikus zene jellegzetes motívumaival, hangulataival. A csapat repertoárjában a magyar népdalok mellett ugyanis magyar cigány, bolgár, görög dalok feldolgozásai szerepelnek. Az akusztikus hangzást és a hagyományos előadásmód természetességét megőrizve, biztonsággal eveznek az eltérő zenei stílusok és a hagyományos dallamok bábelien sokszínű folyamán.

Babcsán Projekt
A Babcsán Projekt kiváló zenészekből verbuvált, friss és kreatív formáció, tagjai a magyar és nemzetközi világzenei, valamint jazz szcéna aktív szereplői. A sokoldalú fúvós, Babcsán Bence régóta érlelődő, izgalmasan szerteágazó zeneisége köré épülő csapat, műfajokon átívelő muzsikát játszik, magyar költők verseivel és népzenei hatásokkal gazdagon fűszerezett saját kompozíciókkal. Organikus és vibráló zeneiségüket a magyar és balkáni népzenék dinamizmusa, ritmikai összetettsége és akusztikus hangzásvilága határozza meg. A zenekar szervesen épülő zenei folyamatai nagy érzelmi íveket járnak be, a bensőségességtől a kirobbanó életörömig, megszólalásukat feszes és koncentrált együttjáték jellemzi.

Dresch Vonós Quartet
Dresch Mihály a magyar jazz egyik legegyénibb zenei világot képviselő, meghatározó, irányadó szereplője. A Dresch Quartet évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével. Elkötelezettség a zenei koncepcióban, tisztelet és alázat a források iránt, kiemelkedő muzsikusok, új és örökzöldnek számító Dresch-szerzemények, sztenderdek Dresch-módra – mindezek együttese adja azt a zenei élményt, amit a kvartett koncertjeinek közönsége minden esetben az újszerűség élményével gazdagodva tapasztalhat meg.

Jegyár: 1000 Ft (elővételben), 1500 Ft (a koncert napján)

Az esemény facebook oldala: