XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Tangó, flamenco, kortárs és hagyományőrző előadások, valamint táncházi program is szerepel a július 29. és augusztus 14. között megrendezésre kerülő Táncbazárban. Másodszor rendezi meg 16 napos programsorozatát a Nemzeti Táncszínház Budapest egyik legszebb helyén, a Várkert Bazár Öntőház udvarán. Idén, a nagyszerű magyar táncosok mellett, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválra érkező két külföldi társulattal, Costa Rica és Uruguay együtteseivel is találkozhatnak a nézők a fellépők között.

tancbazar 2016

Ha nyár, akkor szabadtér, csillagos ég és rengeteg tánc! Idén a Budapest Táncszínház Mur mur de la Mediterranée / Bolero című rendhagyó produkciója nyitja a programot, amely egyszerre mediterrán és klasszikus, majd a legújabb darabjukat, az Álomőrzőt láthatja a közönség. A Duna Művészegyüttes két előadással érkezik a Várkert Bazárba: a tavasz jeles napjait megidéző Tavaszi szél és a Magyar Táncképek című folklórválogatással lépnek színpadra.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Csárdás! Szerelem a Kárpátok alatt és a Táncrapszódia – Japán Tour 2016 című darabjaival mutatja be a Kárpát-medence táncainak szépségét, virtuozitását és zenei világának sokszínűségét.
Szenvedély, érzékiség, mágikus rítusok – flamenco és tangó a Táncbazárban!
A tangó nemcsak egy tánc, hanem egy életforma. Ebbe az életérzésbe kóstolhatnak bele a nézők Budai László valamint vendégei, a Tangó Táncszínház conTangos és a Momentango Tango Company Oblivion című előadásaiban.
A FlamenCorazonArte Táncszínház elképesztően látványos, vérpezsdítő flamenco-estje, a Tapas de Flamenco, a magyar, arab, zsidó, keresztény, indiai, cigány eredetű ősi zenei motívumok és ritmusok világába repíti el a közönséget. Az új FlamencoFolk egy fiatalos lendületű, ritmusos, humorral teli est, a Netz Táncprodukció közreműködésével.
A Feledi János – Feledi Project – Trio à la Kodály a kortárs tánc és a hazai kortárs kamarazene mellett, a  progresszív jazz világába kalauzol el Prozódia produkciójukkal. A Sivasakti Kalánanda Táncszínház pedig a TálaMantra – Indiai táncképek című klasszikus indiai tánctechnikákat és modern koreográfiákat bemutató táncelőadással érkezik.
A két külföldi fellépő, a Costa Rica-i Danza Folclórica Náhualt és az Uruguay-i Ballet Tierra Adentro, a közép- és dél-amerikai tradicionális táncokat, népművészetet és a zenét hozza el a Várkert Bazárba. A Táncbazárt a Magyar Állami Népi Együttes–Hagyományok Háza Magyarok tánca című előadás zárja, amelyben a férfitáncok akrobatikussága, a lánytáncok lírája és a páros táncok virtuozitása mellett a népzenei kultúra legszebb dallamai is megjelennek.
Betáncoljuk az egész nyarat, tartsanak velünk!

Részletes program és bővebb információ: