XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
14_primas_plakat

Erdélyi Prímások XIV. Találkozója
Csíkszereda, 2011. november 17–18.
Csíkszereda kulturális naptárának egyik ma már elmaradhatalan eseménye az Erdélyi Prímások Találkozója, amire az idén november 17–18-án tizennegyedszer kerül sor. A két napig tartó rendezvény vendégeinek névsorában találunk mind régi ismerősöket, mind pedig olyan zenészeket, akik először lesznek jelen.
A találkozót 17-én, csütörtökön délután 4 órakor egy a zenészeknek és a szakembereknek szervezett zártkörű megbeszélés indítja.
A közönség számára a program este 7 órakor kezdődik a gálaműsorral. A Városi Művelődési Ház színpadára meghívottak az abásfalvi zenekar, Antal Csanád és Antal Adorján Csíkmadarasról, Csíkszentdomokosról Duduj Rozália, aki Román Hunorral muzsikál, Désről az ifjú Rezeda zenekar, Gyimesből Antal „Vak” Zoltán, a magyarlapádi Pirospántlikás zenekar, Székről Filep „Pali” Marci zenekarával, a kolozs megyei Újfaluból Balas Grigore és kontrása, Nagy-Bíró Levente Bálványosváraljáról, illetve a Hargita Együttes zenészei.
Este 10 órától a zenészek a táncházban folytatják a muzsikálást.
Pénteken, 18-án este 7 órától a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene tanszékének diákjai és tanáraik lépnek színpadra.
A rendezvényt az este 10 órakor kezdődő táncház zárja.
A belépés díjtalan.
Szervező a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, fenntartója Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata, támogató a Nemzeti Kulturális Alap.