XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
folkmasfelnap_2012

VIII. Debreceni Folkmásfélnap
2012. november 2–3.
A Hétmérföldes Kulturális Egyesület a nagy érdeklődésre való tekintettel természetesen idén is - immár nyolcadik alkalommal - megrendezi a Debreceni Folkmásfélnapot. A rendezvény lesz a záró programja a „2012 - A magyar táncház éve Hajdú-Biharban” elnevezésű programsorozatnak.

A 2011-es rendezvényen közel 1000 érdeklődő hallgathatta meg az ország és a régió kiemelkedő népzenekarait, énekeseit.

Az idei program is remélhetőleg mindenki számára fogyasztható lesz, hiszen november 2-án és 3-án ismét Debrecenben köszönthetünk többek között olyan előadókat, mint a Buda Folk Band, a Kunos Tamás (Csík Zenekar) és barátai elnevezésű formáció, a Bürkös Zenekar és vendégei, a Tükrös Zenekar, illetve a Bakator zenekar.

Azok se maradjanak otthon, akiknek az autentikus népzenével szemben a feldolgozásokra dobban meg jobban a szívük, hiszen fellép egy feldolgozásokat játszó formáció a MagyarVista Social Club is, ami igazi csemegének ígérkezik. A zenekar nevét egy népművészetéről híres erdélyi falu, Magyarvista után kapta, a szójátékkal egyben tisztelegve a világhírű kubai együttes előtt is. A zenekarban különböző stílusokat képviselő, saját területükön elismert muzsikusok játszanak, akik azon dolgoznak, hogy sajátos hangvétellel, jól felismerhető egyéni stílusban hozzanak közel egymáshoz eltérő zenei világokat. Így talál egymásra muzsikájukban a népzene és a blues, a reggae, a latin ritmusok, a jazz. Az Utazólevél című album auk betyárballadák világában kalandozva mutat be egy elképzelt 19. századi életutat.
A koncerteket követően hajnalig tartó táncházi örömzenét ígérnek a résztvevő zenekarok.

Helyszín: Debreceni Hajdú Táncegyüttes székháza, Debrecen, Hatvan utca 32.

Részletes program:
www.facebook/hetmerfoldes