XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
fafarago

Hagyományok Háza
Beadási határidő: 2013. május 6.



A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya meghirdeti a XXX. Országos Faragópályázatot id. Kapoli Antal Kossuth-díjas fafaragó, a Népművészet Mestere emlékére. A pályázat célja, hogy kiemelkedő színvonalú népi iparművészeti tárgyak (dísztárgyak és használati eszközök) létrejöttét ösztönözze, amelyek a magyar népi faragóművészet hagyományainak felhasználásával és továbbfejlesztésével készültek, ugyanakkor megfelelnek a mai ízlésnek, napjaink környezet és lakáskultúrájában funkcionálisan használhatóak.
A kiírók felhívják a figyelmet, hogy mindkét Kapoli kiváló népzenész volt, így várják a szépen díszített pásztorhangszereket is a pályázatra.
Pályázni csak új, még nem zsűrizett alkotásokkal lehet, a pályázat jeligés és minden faragó részt vehet rajta. A beérkezett pályamunkákat a rendező által felkért Bíráló Bizottság értékeli, a legkiemelkedőbb alkotások díjazásban részesülnek.
A pályázat eredményhirdetése 2013. június 7-én 11 órakor lesz Budapesten, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. Ugyanakkor nyílik a legjobb pályamunkákból rendezett kiállítás is, mely várhatóan 2014 januárjáig tart nyitva.
Részletek: