XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
tekozlo_plakat

A Háromszék Táncegyüttes előadása
Marosvásárhely, 2013. június 3.



A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes A tékozló fiú c. legújabb előadását június 3-án, hétfőn 19 órától mutatja be a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében.

A Háromszék Táncegyüttes műfajilag sorsjátéknak nevezett új előadása Ivácson László rendező-koreográfus sajátos koncepciójában a népi kultúra, pontosabban a népzene és néptánc eltékozlását jeleníti meg. A tékozló fiú bibliai történetével párhuzamot vonva, az előadás azt a folyamatot járja körbe, amelynek végeredménye napjainkban is tapasztalható: a közösségi élmény felszámolása, az igazi értékek bedarálása a rohanó világ és a fogyasztásra buzdító társadalom által.

Az előadás rendező-koreográfusa Ivácson László, a rendező munkatársa Fazakas Misi. Zenél a Heveder zenekar, énekel Erőss Judit, közreműködik Éltes Áron. Előadja a Háromszék Táncegyüttes tánckara, a Fiú szerepében Tőkés Csaba Zsolt, a Gyökérember szerepében Bajkó László látható. Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Jegyek elővételben a Kultúrpalota jegyirodájában (naponta 12-17,30 között), illetve az előadás napján a színház jegypénztáránál válthatók, helyfoglalás a 0372758230 telefonszámon. Bővebb információk a
www.hte.ro oldalon.