XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
almarium12

Toborzó a Hagyományok Háza „Almárium – népzenei és néptáncos értékeink" sorozatára
Jelentkezési határidő: 2013. november 1.





Tisztelt Kollégák, Együttesvezetők, Néptáncos Szakemberek!


Szeretnénk felhívni figyelmeteket, a Hagyományok Háza által 2010-ben indított „Almárium – népzenei és néptáncos értékeink” sorozatra. A kezdeményezés célja, hogy mintaként mutassunk be olyan együtteseket, amelyek hagyományőrző csoportokkal tartanak fenn élő, szakmai kapcsolatot, közös munkát folytatnak velük, műsorukban adatközlőket léptetnek fel.
Az elmúlt három év alatt egyedi és felejthetetlen előadások igazolták a hagyományőrzés és -átadás jelentőségét és létjogosultságát.

Az előadássorozatban két őszi és két tavaszi előadás kap helyet (bérletes kedvezményekkel). A műsorok felépítése két részből áll:
- az elsőben népzenei, néptáncos, viseletes bemutatkozás és beszélgetés az adatközlőkkel, a műhelyvezetőkkel, gyűjtőkkel, tanítványokkal,
- a másodikban amatőr néptáncegyüttes előadása.

A Hagyományok Háza az alábbi célokkal valósítja meg a projekttel:
1. Lehetőség biztosítása amatőr tánccsoportoknak és zenei együtteseknek színházi bemutatkozásra modern színháztechnikai körülmények között.
2. Hagyományőrző csoportok, adatközlők, népművészet mestereinek bemutatása.
3. Kiemelt cél, hogy az együttes alkotómunkát más csoportok felé mintaként mutassuk be. Ezzel is ösztönözni szeretnénk az együttesvezetőket és táncosokat, zenészeket, hogy forduljanak a még aktív adatközlők felé, és alakítsanak ki velük élő kapcsolatot, ami mind a két felet a kreatív hagyományőrzésre motiválhatja, hogy a XXI. századi környezetben ne csak őrizzük, hanem megéljük a lelket és szellemet tápláló hagyományainkat.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik ilyen jellegű munkát folytatnak, és kedvet éreznek a Hagyományok Háza Almáriumában műsorukkal bemutatkozni.

A jelentkezés határideje: 2013. november 1.

A bemutató tervezett időszaka: 2014 őszétől.

Kapcsolatfelvétel ügyében, részletesebb információért, kérjük, forduljatok Tálas Ágihoz, az előadássorozat szervezőjéhez telefonon vagy e-mailben (06-1-225-6086 vagy 06-20/501-8556; talas.agi@hagyomanyokhaza.hu)