XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
haromszek

A Háromszék Táncegyüttes két produkciója Győrött
2013. június 20-21.



A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes két előadással lép fel Győrben, a IX. Magyar Táncfesztiválon. Június 20-án és 21-én a Két kezem forgatta, szívem táncoltatta és a Száz évig című produkciókat mutatják be a győri fesztiválközönségnek.


A június 17-23. között immár kilencedik alkalommal megrendezett győri táncfesztivál a magyar táncművészet egyik legnagyobb ünnepe, ahol a műfaj széles palettája mutatkozik be hét napon keresztül a klasszikus és kortárs stílusoktól kezdve, a társas- és élménytáncon át, a folklórig. Néptánc kategóriában a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes, valamint Győr és a régió néptáncműhelyei mellett, egyetlen erdélyi meghívottként, a Háromszék Táncegyüttes is színpadra lép.


Június 20-án, csütörtökön 21.30-tól a táncegyüttes frissen bemutatott Két kezem forgatta, szívem táncoltatta című előadása lesz látható a II. János Pál Pápa téren. A hagyományos folklórműsor a Kárpát-medencei forgós-forgatós táncok világába kalauzol. Az előadás koreográfiái Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Busai Norbert, Busai Zsuzsanna, Kádár Ignác, Farkas Tamás, Furik Rita, Richtarcsík Mihály és Ivácson László munkáját dicsérik, moldvai, gyimesi, sóvidéki, györgyfalvi, vajdaszentiványi, bálványoscsabai és felvidéki táncokat láthat majd a közönség.


A Száz évig - Fodor Sándor "Netti" emlékére c. produkciót június 21-én, pénteken 21 órától mutatja be a társulat a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében. A Könczei Árpád rendező-koreográfus nevével fémjelzett előadásban a Heveder zenekar és a Háromszék Táncegyüttes táncosai együtt idézik meg a legendás kalotaszegi cigányprímás alakját.

A Fesztiválról bővebb információ: