XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
almarium_plakat_2

Rábaköz öröksége
Hagyományok Háza, 2013. november 30.




November 30-án folytatódik a Hagyományok Háza „Almárium” sorozata, melyben olyan együttesek mutatkoznak be, akik hagyományőrző csoportokkal, a népművészet mestereivel tartanak fenn szakmai kapcsolatot, velük közös munkát folytatnak, közös fellépéseket szerveznek. A sorozat különlegessége, hogy a néptáncos előadások népzenei összeállításokkal és beszélgetésekkel egészülnek ki. Megismerkedhetünk a hagyományőrző mesterekkel, akiket arról faggatunk, hogy számukra miben rejlik a hagyomány éltető ereje, és a tanítványokkal (műhelyvezetőkkel, gyűjtőkkel), akik arról vallanak, mit jelent számukra az elődök útmutatása.

Ebbe a sorozatba kapcsolódik be a Kapuvár Táncegyüttes „Rábaköz Öröksége” című műsora, melybe Vitnyédről, Szilből, Szanyból és Kapuvárról érkeznek táncos és zenész hagyományőrzők. Az együttes műsorában Rábaköz jellegzetes tánctípusai, gyermekjátékai mellett a helyi téli népszokások jelennek meg: Katalin-napi bál, szentcsaládjárás, bölcsőcske, újévi köszöntők, farsangi alakoskodás, legényavató mulatság.
Csatolmányban találjátok a műsor plakátját. Továbbra is van lehetőség több előadáson kedvezményes áron részt venni, ha bérletet váltotok, vagy csoportos kedvezményt (20%) lehet igénybe venni 10 fő fölötti látogató/csoport esetében. Az amatőr néptáncegyüttesek tagjain túl, művészeti, valamint általános és középiskolás tanítványaitoknak is ajánlhatjátok, de családok számára is kellemes és izgalmas ismeretterjesztő szombat esti programnak szánjuk.
Az előadás 17 órakor kezdődik.
Jegyár: 1800 Ft
Bérletárak:
2 előadás: 3600 Ft helyett 2880 Ft (20% kedvezmény)
3 előadás: 5400 Ft helyett 3780 Ft (30% kedvezmény)

Jegyfoglalás: 06 1 225 6056 telefonszámon Tóth Lászlónál.

Kísérő zenekar: Cseh Tamás és zenekara
A műsor házigazdája Varga Sándor néprajzkutató, táncfolklorista

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Bővebb információ: