XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
foltinjolan51

Foltin Jolán szerzői estje
Nemzeti Táncszínház, 2013. december 20.




Mindenki Joli nénije, az 50 éve pályán lévő néptáncművész és -oktató, Foltin Jolán szerzői estje látható december 20-án a Nemzeti Táncszínházban. A Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas koreográfus-rendező meghívott vendégei között szerepelnek zenészek, színészek valamint egykori és mai táncosok is.

„Mondják, a női lélek a folytonosság, az élet maga, a szeretni tudás művészete. Ezt nehéz közhelyek nélkül megfogalmazni. Mégis ez a téma érdekelt, ez foglalkoztatott hosszú, de visszatekintve elröppenni látszó tánccal töltött évtizedeimben. Csoda volt, hogy táncolni kezdtem, csoda volt, hogy milyen műhelybe cseppentem.
A legnagyobb csoda az, hogy találkoztam a néptánccal, annak drámai erejével, hatalmas szótárával. Boldog vagyok, ha sikerült belőle olyan mondatokat is összeraknom, amelyek talán csak az enyémek." /Foltin Jolán/


Közreműködnek többek között: Tóth Ildikó Jászai-díjas, érdemes művész, Béres Anikó, Horváth Zsófia, Rémi Tünde, Juhász Zoltán Harangozó-díjas táncművészek, zenész barátok, valamint a Bihari együttes, a Honvéd Táncszínház egykori és mai táncosai.

Előadás időpontok:
2013.12.20., péntek 19:00 - 20:55
2013.12.21., szombat 19:00 - 20:55

Bővebb információ: