Lajko. foto.Dudas Szabolcs

Megjelent Lajkó Félix két új lemeze!





Lajkó Félix - Balázs János: Jelszó/Password (FA 358-2)


A két művészt jól ismeri a közönség, mindketten a saját stílusukban kimagasló eredményeket értek már el. Lajkó Félix hegedűművész improvizációival és világzenéjével, míg Balázs János zongoraművész a klasszikus zenével lopta be magát a publikum szívébe. De mit idéz elő két erős egyéniségű zenész közös játéka? A zenei határok eltűnését, ahol nincs előre megírt hangjegy, előre megbeszélt dallamok, csak a lélek muzsikál, abban a percben, amikor megtörténik a csoda, az improvizálás. Mindehhez elengedhetetlen a közös zenei elképzelés és egymás zenei gondolatának kitalálása, ami mindig mást idéz elő. Két kivételes művész különleges zenei projektjének egy állapotát rögzítettük a Jelszó / Password című albumon, azt, amelyet mindketten a legjobbnak gondoltak.
Lajkó Félix és Balázs János először a 2013 évi Héttorony Fesztiválon játszottak együtt Szabadkán, majd a 18. születésnapját ünnepő Fonó évzáró sorozatában léptek együtt színpadra, végül a közös zenei anyag első nagy budapesti koncertje a Budapesti Tavaszi Fesztivál meghívására a Zeneakadémián hangzott el 2014 tavaszán.


Zene: Lajkó Félix és Balázs János
Hangfelvétel és keverés: Nóniusz Gábor
Super Size Recording Studio – 2014
Címlap fotó: Máté Bence
Portré fotó: Raffay Zsófia
Design: Kiss Dóra


Lajkó Félix: Végtelen/Infinity (FA 355-2)

A Lajkó Félix Végtelen című lemezen a Budafoki Dohnányi Zenekarral közösen életre hívott Lajkó Félix Végtelen Szimfonikot hallhatjuk, amelyben kiteljesednek és megsokszorozódnak a zenei dimenziók. Vezényel: Hollerung Gábor. Félixnek régóta nagy álma, hogy egy szimfonikus zenekarral alkothasson együtt, majd egy felkérésre 2013 tavaszán elkezdődött a közös alkotómunka a Budafoki Dohnányi Zenekarral, és 2014 tavaszán a lemezfelvételre is sor került. Először a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Budapesti Nyári Fesztivál keretében hangzott el ezév július 13-án a lemez zenei anyaga előben, színpadon. A Fonó gondozásában decemberben az ünnepekre megjelenik a Végtelen című lemez, amely teljes egészében 2015. február 28-án áll színpadra a Müpában a Lajkó Maraton fináléjaként.


Zene: Lajkó Félix
Szimfonikus átiratok: Ott Rezső
Vezényelte: Hollerung Gábor
Hangfelvétel: Kopcsik Márton, Asszisztens: Szabó Gábor
Keverés: Kopcsik Márton és Nóniusz Gábor
Super Size Recording Studio - 2014
Fotó: Dudás Szabolcs
Design: Kiss Dóra
Producer: Horváth László

Mindkét lemez kapható a Fonó webboltjában: