budafolk.k

A Muzsikás és a Buda Folk Band közös koncertje
Fonó, 2015. november 15.




Muzsikás
A Muzsikás együttes negyven éve működő nemzetközi hírű Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes. Fellép folk, népzenei és világzenei eseményeken, de nem idegen tőle az alternatív zene, a jazz, a kelta vagy a zsidó zene sem. A hagyományos népzenét és a 20. századi magyar komolyzenét ötvözi.
Hamar Dániel, alapító tag: „Mi megpróbáljuk úgy megtanulni, ahogy a mi mestereink muzsikálták, azonkívül azt a szerepét is elsajátítani a zenének, hogy örömet, bánatot, feszültséget oldjon. Ez a zene nagyon alkalmas arra, hogy az emberek közti lelki kapcsolatot létrehozza, és szeretnénk ezt az erőt minden koncerten ki is használni.”

Buda Folk Band
A közös ars poetica szerint a népzenész, a népdalénekes nem vonhatja ki magát a jelenkor millió zenei hatása alól. Hogyan válik a folk, jazz, a rock, a reggae, a blues- hangszerek széles skáláját felvonultatva (hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, koboz, harmonika, szaxofon, citera, tambura, gitár, cimbalom, furulyák) - élő egységgé, ha úgy tetszik világzenévé: ebben rejlik a Buda Folk Band különlegessége.

Bővebb információ: