XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Makszem_es_Gubo_illusztracio

Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik
Könyvbemutatók: 2015. december 6. és 13.

Jó hír Maléna-rajongóknak: már a nagyobb könyvesboltok polcain van Molnár Krisztina Rita, a nagy sikerű Maléna kertje írójának legújabb gyerekkötete, a Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik.
A könyvet a szentendrei Skanzen mesebeli környezete ihlette; a főszereplő ikerpár a múzeum álomszerű csodavilágában indul kalandokra, melyek során többek kiderül, boszorkány-e valójában Telihold néni, mit tud az Illatos lányka, ki az a Mitmitke, és ki nyivákol a vízimolnár padlásán.
A mesét 8-12 éves gyerekeknek ajánlja a szerző, akivel egyébként december folyamán többször is találkozhatnak az olvasók. A könyvbemutatókon részt vesz az elbűvölő illusztrációk készítője, Schall Eszter, sőt páran a történet szereplői közül is felbukkannak.
A könyvbemutatók időpontjai:
2015. december 6., vasárnap 14:00-18:30 – Budapest, Duna Pláza
Programok: mesefelolvasás, dedikálás, kreatív foglalkozások: pulikutya-készítés, molnárkodás, ismerkedés a molnárok eszközeivel, munkájával.
2015. december 13., vasárnap 16:00-18:00 – Szentendrén a Főtéren, a Líra könyvesbolt előtt
Programok: felolvasás, dedikálás, a mesebeli tepertős pogácsa kóstolása, Telihold néni gyógynövényei, találkozás a molnárral.


„A jó mesék nemcsak a csodák birodalmát nyitják meg a gyerekek előtt, hanem útravalóul is szolgálnak számukra. Molnár Krisztina Rita meséje igazi hamuban sült pogácsa: olyan világot idéz, amelyben régi mesteremberek tudása elevenedik meg azzal a céllal, hogy a mai gyerekeknek is hasznára váljék. A mese kíváncsi és bátor ikerpár hőse, Mákszem és Gubó kalandos utat járnak be a Skanzenben, melynek során egy másik valóságsíkot és önmagukat is mélyebben megismerik. A történetet azoknak ajánlom, akik nem félnek a látható dolgok mögött rejlő titkokat megismerni." – Boldizsár Ildikó meseterapeuta