XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
duna_szoro_erkel_0001

Nemzetközi Multikulturális Fesztivál
Budapest, 2015. június 6-21.



A Duna Karnevál immár két évtizede a minőségi kulturális turizmus kiemelt attrakciója. A Nemzetközi Multikulturális Fesztivál különleges programsorozat Budapest rangos helyszínein a néptánc – népzene, kortárs tánc, fúvós-, szimfonikus- és világzene ötvözetével, a fellépő országok sokszínű kultúrájával.


A 20. jubileum alkalmából a fesztivál különlegesen összeállított eseménysorozattal készül benne felvonultatva az elmúlt két évtized legsikeresebb produkcióit, előadóművészeit, zenekarait, tánctársulatait. A 80 programon közel 2000 előadó 17 helyszínen szórakoztatja a közönséget.

A Jubileumi Karnevál helyszínei, eseményei:


Az ERKEL SZÍNHÁZ ad otthont az elmúlt évek legsikeresebb gálaműsorait visszaidézve a következő produkciónak:
2015. június 19. péntek, 20.00 óra
Az Európai Tánc Karaván című nemzetközi koprodukció, mely az európai tánc-, és zenei hagyományokat kohézív egységgé harmonizálja, magyar, görög, spanyol, olasz, ciprusi, finn, erdélyi és lengyel partnerek közös művészi munkájának eredménye.
A táncmű az Európai Unió „Kultúra 2000” programjának támogatásával jött létre 2005-ben.
A magyar főszereplő társulatok a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes.
Rendező-koreográfus: Mucsi János
Jegyárak: 500-3600 Ft


2015. június 20. szombat, 20.00 óra
A Gálaműsort hagyományosan a MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNPADON rendezzük. A Világkarnevál a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének egyedülálló, közös előadása a Magyar Állami Népi Együttes, a Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd) és a Duna Művészegyüttes főszereplésével.
Jegyárak: 1900-5900 Ft


2015. június 21. vasárnap, 19.30 óra
A PESTI VIGADÓBAN kivételes zenei élményt kínálunk: A rendhagyó karneváli koncerten közel száz zenész idézi meg a magyar és európai népzenei világ kincseit. A hazai élvonalbeli zenészek mellett külföldi vendég zenekarok is megszólalnak közös magyar és saját nemzeti produkciókban. A koncert díszvendége Sebestyén Márta Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes.
A Zenei Karnevál szerkesztője: Pál István Szalonna és Dulai Zoltán
Jegyárak: 3000-4000 Ft


2015. június 6. szombat, 19.00 óra
A HAGYOMÁNYOK HÁZÁBAN nagy múltú néptánc együttesek „retro” társulatai mutatnak be régi, sikeres koreográfiákat, fesztiváldíjas táncműveket az V. Senior
Karneválon.
Jegyárak: 1800-2800 Ft


2015. június 18. csütörtök, 18.00 óra
Az ERZSÉBETLIGETI SZÍNHÁZBAN a VI. Lánchíd Nemzetközi Néptáncverseny a külföldi táncegyüttesek nemes versengése, melynek célja a kultúrák közötti párbeszéd erősítése a hagyományőrzés és korszerűség jegyében.
A produkciókat nemzetközi zsűri értékeli és ítéli oda az Arany-, Ezüst-, Bronz LÁNCHÍD díjakat és különdíjakat.

2015. június 16. kedd, 15.00 óra
A Borvárosi Karnevál különleges helyszínen a budafoki ZÁBORSZKY PINCE borutcájában zajlik immár hagyományosan.


KARNEVÁLI FELVONULÁS
2015. június 14. vasárnap, 15.00 óra
A Várkert Bazárból a Lánchídon, a Duna-korzón és Váci utcán át a Vörösmarty térre több mint ezer hazai és nemzetközi táncos és zenész teremt valódi karneváli hangulatot Budapest szívében.

A DUNA PALOTÁBAN – ahonnan a fesztivál húsz évvel ezelőtt útjára indult – fotókiállítás nyílik a Duna Karnevál történetéből. A Palota ad helyt a Karneválról szóló könyv bemutatójának is. A Visegrádi Országok gálaestjét a neobarokk színházteremben rendezzük.


Az Óbudai Nyár keretein belül BÉKÁSMEGYEREN a Békási Karneválon a külföldi táncegyüttesek bemutatóit csodálhatja, míg a KOBUCI KERTBEN nemzetközi táncházakon mulathat együtt a vendégegyüttesekkel a kedves néző. A YUNUS EMRE INTÉZETBEN a török néptánc és népzene mutatkozik be a Karnevál keretein belül.


Fővédnök:
Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztere
Bogyay Katalin, ENSZ Nagykövet


Rendező: Duna Művészeti Társaság
igazgató: Mucsi János,
Harangozó Gyula-díjas koreográfus
Tel/fax: +36-1-240-5553,
Tel: +36-20-314-2062
dunaart@t-online.hu
Bővebb információ: