Népművészet Mesterei egyesített jegyzék (1953–2017)
 
tanchaz.hu
2016. szeptember 3-4.
Pap-sziget Kemping, Szentendre
Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), Szentendre

III. Kárpát-medencei Táncházzenészek TalálkozójaFotó: Antal Alice

Az idén harmadszor megrendezendő Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozójának célja, hogy lehetőséget biztosítson a kötetlen, baráti együttlétre, az ismerkedésre, a szakmai problémák megvitatására a táncházzenészek nagy családjának, miközben a nagyközönség is betekintést nyerhet tevékenységükbe.

A szakmai napra szeretettel várjuk népzenészek, hazai és határon túli magyar és nemzetiségi zenekarok, szóló hangszeresek, énekesek jelentkezését.

A találkozó nyílt napján a nagyközönség is részese lehet a több mint 40 éve működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő, egész napos zenés forgatagnak. Ezen a napon a régi épületek életre kelnek, szinte még a falak is muzsikálnak, hiszen 10 portán 20 meghívott zenekar és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek zenélnek egész nap. A gazdag programkínálatot kézműves-foglalkozások, gyermek és családi programok, tánc- és énektanítás, hangszerkészítők bemutatója, hangszer- és zenészfotó-kiállítás, ismeretterjesztő előadások, borkóstolás, rendhagyó tárlatvezetések és az elmaradhatatlan vásártér teszi teljessé.

A nyílt napot az este 19 órakor kezdődő gálaműsor zárja, ahol a Magyar Állami Népi Együttes lép fel hagyományőrző zenész és énekes mesterekkel, a Skanzenben található amfiteátrum színpadán.

További információ és jelentkezési lap: