Erdélyi népzenei dallamok furulyán, brácsa és gardony kíséretében
Koncert a Nyitott Műhelyben, 2016. október. 24., 20 óra

Dresch plakat

A zenei est virtuális utazás Gyimes hegyes-völgyes vidékén, Moldva lankáin, a Mezőség, Kalotaszeg, Szék dombos lejtőin, fakerítéses falvain, ahol lelassul a világ, és mélyen ül a csend, és ebből a csendből előszüremkedik egy madárfütty, egy távoli, álmos tehénbőgés, kolomppal a nyakán, és valahonnan, a mégmesszibb távolból, a domb aljáról a furulya hangja, egy-egy énekfoszlány, és a patak csobogó vizének ritmusos játéka...
Dresch Mihály nemcsak  a jazz zenét szólaltatja meg sajátosan egyedi megközelítéssel, de a hagyományos Magyar népzenét is újra éli, újra alkotja, ettől lesz autentikus zenei játéka. Az erdélyi népzenei dallamok világát sajátosságuknak megfelelően többféle hangszeren szólaltatja meg: furulya, szaxofon, klarinét; melyet helyenként brácsa, kontra, ének, valamint gardony kísér.
Az együttes több, mint 10 éve alakult, és amellett, hogy a zenei tagok mindegyikének van különböző jellegű, saját formációja, többnyire rendszerességgel ad koncertet a Nyitott Műhelyben, valamint vidéki rendezvényeken.
Ifj. Csoóri Sándor „Sündi” az együttes másik, oszlopos tagja . Gyerekkorában kezdte a zenélést, kezdetben édesapjától, valamint erdélyi mesterektől tanult, majd a Liszt Ferencz Zeneakadémia népzene tanszakán.  Junior príma díjas zenész, a Budafolkband alapító tagja.
Ábrahám Judit a népzenei trió harmadik, ugyancsak állandó tagja. Erdélyben született, székelyföldi faluban, ahol, gyerekkorában, bár lecsengő félben, de még élő hagyomány volt a népzene. Elsőként nagyszüleitől, szüleitől tanult népdalokat és táncot, aztán felnőttként a hajdani gyímesi muzsikus, Zerkula János vált tanító mesterévé.
Dresch Mihály: furulya, szaxofon, klarinét
Ifj. Csoóri Sándor „Sündi”: brácsa, kontra
Ábrahám Judit: gardony, ének
Jegyár: felnőtt 1200 Ft, diák 800 Ft