XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Adventi-karácsonyi Családi Nap a Néprajzi Múzeumban, 2016. december 3.
Hogyan készültek az adventi hetekben, majd ünnepelték a karácsonyt déd-, ükszüleink a századfordulón falun és városon? Játékok, díszek, édes finomságok között együtt idézzük meg a régi karácsonyok hangulatát, zamatát.

Kovasznai betlehemesek Roediger Lajos

10.00-10.30 Hangoljunk fel: daltanulás, közös éneklés az aulában.

10.30-12.30 Mennyből az angyal… A Históriás Társaság Kulturális Egyesület komplex családi játszóháza (5 éves kortól ajánljuk). Készítünk hagyományos szaloncukrot, karácsonyi díszeket és papír betlehemet. Dramatikus és mozgásos játékokkal elevenítjük fel a vidéki és városi hagyományokat és együtt díszítjük fel a Néprajzi Múzeum fenyőfáját.

10.00-14.00 A karácsony íze: mézeskalácssütés, díszítés hagyományos és egyedi motívumokkal.

12.30-14.00 Karácsonyi díszek: papír díszek és festett üvegdíszek készítése.

12.30 „Családok a Betlehemben”: tárlatvezetésvezetés Koltay Erika kurátorral a Betlehem. „nagy dolgok a jászolnál történnek” című időszaki kiállításban.

Színek, szálak, méterek

Eljön a nagy pillanat! A Múzeumok Majálisától közösen font óriás cipőfűzőnk több száz méteren kígyózik az impozáns aulában. Szeretettel várunk mindenkit, aki az elmúlt hónapokban beleszőtte magát a Néprajzi Múzeum giga cipőfűzőjébe, hogy együtt ünnepeljük a jól végzett munkát! Az is kiderül majd, hogy mekkora bakancsba fűzhetnénk bele rendhagyó alkotásunkat.

14.00 Ünnepi bemutató

14.30-15.00 Cipőmesék: a Marica Produkció interaktív előadása

Bővebb információ: