XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Bethlen Téri Színház, 2017. április 18.
Az áprilisi Párbeszéd résztvevői:
Ágoston Béla – szaxofonok, steel drum, ütőgardon, duda, brácsa
Szabó Dániel – cimbalom

parbeszed agoston szabo 300x202

Ágoston Béla zeneközelítő és Szabó Dániel cimbalomművész az elmúlt tíz évben nagyon sok közös zenei produkcióban vettek részt, melyeknek közös forrása általában a magyar népzene volt, végkifejlete pedig ennek a hagyománynak korunk különféle zenei törekvéseivel való szintézisének megteremtése. Gyakori vendégei voltak Kiss Ferenc Etnofon Zenei Társulásának, de együtt dolgoztak Szabó Enikő zenekaraiban is. Ágoston színházi zenéinek, rajzfilmzenéinek is visszatérő cimbalmosa Szabó Dániel. Ezekből kiemelkedik az egri és dunaújvárosi koprodukcióban készült táncszínházi darab, a Cigánybáró, melyet Topolánszki Tamás és Vári Bertalan koreográfusok jegyeznek.

Az I. Magyar-Kínai Zenekar és az Ágoston Küntett fellépései lettek állandó találkozási pontjaik, de Szabó Dániel volt a vendége az Ágoston vezette Zuboly zenekar tavalyi , A Magyar Népdal Napja gálaműsornak is Martonvásáron. Az Ágoston Küntett volt az egyik szereplője a Héttorony Fesztivál tavalyi eseményeinek is Sárospatakon.

Idén jelenik meg a Hunnia Records Online kiadásában az Ágoston Küntett koncert cd-je Folking címmel. Ez az első hanghordozó, mely nagyjából összefoglalja azt a közös zenei nyelvezetet, amit a Párbeszéd koncerten is igyekeznek majd megmutatni.

Bővebb információ: