XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Kiscsősz, 2017. július 13-16. (a Kiscsőszi Pajtafesztivál keretében)
Annak ajánljuk – legyen fiatal vagy korosabb –, akit érdekel a népi (tánc, zene, hagyományok, örökség) vagy más, akár saját családi hagyományainak vizuális megfogalmazása, dokumentációja, archív fotó és videó anyagainak – mások számára is élvezhetően megmutatható – megfogalmazása.

mediawave pecset

A résztvevők elsajátíthatják a dokumentumfilm készítés alapjait, és a népi témák dokumentációjának (riport, koncert, tánc) alapfogásait, rutinos szakemberek segítségével (Hartyándi Jenő – rendező, operatőr, vágó, Dömötör Péter – operatőr, Jörg Tibor – hangmérnök, Radu Igazság – rendező, animátor).

A műhely segítség lehet azok számára, akik saját vagy családi indíttatásból javítani szeretnék táncelőadásokrók, koncertekről készített dokumentációik minőségét, nézhetőségét és azok szerkesztésének alapjaira is kíváncsiak. A Kiscsőszi Pajtafesztivál mindezekre kiváló, élő gyakorlásra alkalmas terepet biztosít. A népzenei és táncműhelyek hallgatói számára is kiegészítő téma lehet a próbák szünetében. Vagy az értéktár mozgalom gyűjtéseihez is hasznos ismereteket adhat.

A műhelyben való részvétel az emberi együttműködés ősi közösségi szabályai szerint, adok-kapok rendszerben működik, amely kizárja a pénz csereértékként való használatát.
A tanítást végző szakemberek tudást és technikai ismereteket adnak a tanuláshoz, amelyet a résztvevők házi termékekkel (kolbász, méz, lekvár, sajt, bor, stb.), kulturális cikkekkel (könyv, CD, más ajándéktárgy) honorálhatnak.

Jelentkezni lehet:

Hartyándi Jenő

e-mail: hartyandi@gmail.com

tel: 20/9690-535

Bővebb információ: