Somogyfajsz, 2017. július 16-23.
Dobd el a mobilodat, szakadj ki a nagyvárosból és gyere a Nyári Berekbe!
Július 16. és 23. között rendezik a somogyfajszi madárrezervátumban a Mediawave Együttlét művészeti táborát, a Nyári Bereket. A Somogy Természetvédelmi Szervezet és a Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány közös rendezvényére bárki jelentkezhet, aki érez magában minimális művészi, közösségi affinitást, és szeretne egy hetet táborozni a Tüskevár hangulatában.

somogyfajsz 2017

A Nyári Berek a Mediawave által 2016-ban elindított „lassú víz..." mozgalom része, amely új irányt szeretne mutatni a napjainkra egyeduralkodóvá váló szolgáltatás- és fogyasztásalapú fesztiválformákhoz képest. A szervezők szolgáltatás helyett a személyességre helyezik a hangsúlyt, a tömeghangulatot pedig a közösségre építő, civil és nonprofit „együttlétes” formákkal szeretnék kiváltani, legyenek azok művészeti vagy közösségi alapúak. Hartyándi Jenő fesztiváligazgató szavaival:
„A lassú víz egy fesztivál megújító mozgalom indító lépése. Tele újszerű művészetközvetítési, közösségépítési és környezettudatos megoldási kísérletekkel. Az utóbbi tíz évben létrejövő - jól szervezett iparvállalatok mintájára működő fesztiválformákkal szemben előtérbe helyezzük a kézműves szervezésű rendezvényt (még ha a kézműves szó mára kissé el is kopott a használattól). Feléleszteni szándékozzuk a rendezvény eredendően közösségi ünnep tartalmát. A passzív, búcsúi bámészkodó és fogyasztó hozzáállással szemben központba emeljük az aktív, együtt alakító, közösen létrehozó szemléletet. Közönség helyett közösséget akarunk kialakítani, növekedés helyett nevelést szeretnénk elérni!"

A résztvevők több művészeti, közösségi és természetmegismerő műhelybe csatlakozhatnak. Íme a lista a műhelyek időpontjaival:

Természetmegismerő műhely  - július 16-23.

Filmműhely  - július 16-23.
 
Fotóműhely - július 16-23.

Ferenczi Gyuri akusztikus zenei műhelye  - július 16-19.

Miqueu Montanaro ethno zenei műhelye  - július 18-22.

Both Miklós népzenei gyűjtő műhelye  - július 16-22.

Romungro Gipsy Banda cigány-magyar kapcsolatépítő műhelye - július 21-22.

Legenda - Boka Gábor vásári komédiás műhelye  - július 16-21.

Szabadmozgás workshop - július 16-19.

megÚJULÁS Építészműhely  - július 16-23.

Szabadtéri festészeti műhely  - július 16-23.

Portréfestő műhely  - július 16-23.

Kenyérsütő műhely  - július 16-23.

Jelentkezni az info@mediawave.hu címen, illetve a Mediawave facebook oldalán  lehet!

További információ: