Debrecen, 2017. december 8-10.
A Nemzetközi Betlehemes Találkozó idén 27. életévébe lépett. Debrecen december 8. és 10. között ad otthont a betlehemes közösségeknek, akik a Kárpát-medence minden szegletéből, Kárpátaljáról, Délvidékről, Felvidékről, Erdélyből, Székelyföldről és az anyaországból érkeznek, hogy megosszák velünk a karácsonyi születés örömhírét. 2015-ben az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottsága a debreceni betlehemes találkozók hagyományátörökítési gyakorlatát felvette a szellemi kulturális örökség megőrzését szolgáló programok és tevékenységek nemzeti nyilvántartásába, azaz a Jó gyakorlatok regiszterébe.

betlehemes

A XXVII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó ünnepélyes megnyitóját december 8-án, 17 órakor tartjuk a debreceni Kossuth téren.

December 9-én, szombaton a Betlehemes csoportok játékát láthatjuk a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában, valamint Debrecen számos külső helyszínén. December 10-én, vasárnap szakmai konferenciát szervezünk a Belvárosi Közösségi Házban „A Kárpát-medence szakrális dramatikus szokáshagyománya mint élő nemzeti kincs” címmel.

Bővebb információ: