Szeged – Alsóvárosi Kultúrház, 2018. február 3.
A szegedi Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület és a Cuháré Táncműhely első alkalommal rendezi meg Szegeden a „Farsangi Cuháré” elnevezésű népviseletes bált.

farsangi cuhare

A 2018. február 3-án a szegedi Alsóvárosi Kultúrházban (Kapca) megszervezésre kerülő rendezvényen a hagyományőrzés mellet egy igazi farsangi bált szeretnénk megvalósítani, mulatsággal, tánccal, zenével, vacsorával, tombolával.
A talpalávalót a Juhász Zenekar szolgáltatja, de megszólalnak mellette a Mentés Másként Zenekar, a Nyenyere Egylet, illetve Czuczor Mátyás és barátai hangszerei is. Vendégelőadóként közreműködik a Délikert-Möndörgő Néptáncegyüttes. A rendezvény házigazdája: Törőcsik István. Reményeink szerint nem csak a Szegeden és környékén működő néptáncegyüttesek tagjai, hanem a népi kultúra felé nyitott laikus személyek is szívesen vesznek részt az eseményen. Rendezvényünket olyan neves személyek tisztelik meg, mint Juronics Tamás, táncos, koreográfus, rendező, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője; Dr. Felföldi László, az MTA Zenetudományi intézetének ny. igazgatóhelyettese, többszörösen kitüntetett néptánckutató, Csizmadia Anna, népdalénekes, a „Fölszállott a páva” népzenei- és néptáncos tehetségkutató szóló ének kategória győztese, Dr. Varga Sándor néprajzkutató, etnológus.
Belépés csak magyar népviseletben történhet – ami lehet bármely Kárpát-medencei tájegység, falu viselete. Szóba jöhet még igényesen, ízlésesen elkészített népi jellegű, népviselet ihlette báli ruhában történő megjelenés.

Helyszín:



További információ: