XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Tóth Lilla könyvbemutató előadása
Debrecen – Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, AMI, 2018. március 1.
Tóth Lilla a Helyi hagyományok sorozat nyolcadik kötetében Barkó Imréné polgári tanító játékgyűjteményét tárja fel, amelyet a debreceni Déri Múzeum Néprajzi Adattárában őriznek. Ennek alapján teszi közzé a szerző e hiánypótló játékgyűjtést, amely Hajdú-Bihar megye északi pereméről, a városias kultúrájú Polgár településről származik.

Szedeli Meghivo

A kötet újdonságokkal gazdagítja a sorozatot, hiszen először jelenik meg archív hangfelvételeket tartalmazó melléklet és az egyenként közölt dallamok mellett összeállított dallamfüzér és részletes óravázlat is segíti a használatot.
A játéktár minden egyes darabját a szerző-közreadó pedagógiai vonatkozású megjegyzései gazdagítják, így a játékgyűjtemény a néptánc- és óvodapedagógusok mellett a tanítók, valamint a térség helyi hagyományai iránt érdeklődők figyelmére is számíthat.

A könyvbemutató előadáson a most megjelent játékgyűjtemény CD - melléklettel 3000,- forintos áron megvásárolható, valamint a Hagyományok Háza webáruházából is elérhető:

Kérjük, amennyiben részt kívánnak venni a bemutatón, jelezzék részvételi szándékukat a sarineszebenyijudit@gmail.com e-mail címen.

Helyszín: