XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
TRIP Hajó, 2018. május 25.
Fiatal zenészek, változatos zenék, izgalmas helyszín – Koncertek egész nap a Dunán!
2018. május 25-én a Budapest Folk Festhez kapcsolódva népzenei koncertnapot tart a Hagyományok Háza. A Budapesten dokkoló Kassa Jazz Hajó két színpadán 11 órától 17:30-ig szól majd a muzsika.

koncertnap a Dunan

2017 tavaszán a Hangvető Zenei Társulással együttműködve a Hagyományok Háza nyílt pályázatot hirdetett népzenei és világzenei zenekarok számára. A beérkező több mint 60 pályázatból egy öttagú szakmai zsűri választotta ki azokat a formációkat, illetve művészeket, akiket 2017/18-ban külföldi megkereséseink, nemzetközi együttműködéseink alkalmával kiajánlunk.
A zenekarok közt vannak olyanok, akik csakis autentikus népzenét játszanak és vannak feldolgozott népzenét játszóak. Vannak olyanok, akik más népek népzenéjével és vannak olyanok, akik más zenei stílusokkal ötvözik a magyar népzenét. Találunk köztük kismagyarországi, erdélyi, dél-szláv, cigány, balkáni, moldvai zenét játszó bandákat.
Az ezekből az együttesekből álló színes csokor tehát területileg, etnikailag és műfajilag a mai magyar népzenei szcéna igen széles spektrumát öleli fel és tudja bemutatni a hazai és külföldi közönségnek.

Fellépő zenekarok:
Babra
Csángálló
Enyedi Ágnes és a Bandárium
EtnoRom
Guessous Majda Mária
Hurdy-Gang
Kubinyi Júlia – Szokolay Dongó Balázs duó
Szabó Enikő és zenekara
Tarsoly zenekar
Tázló
Zagyva Banda

A május 25-i koncertnapra a szervezők elsősorban a magyarországi és régióbeli koncert-, program- és fesztiválszervezőket várják. A nagyközönség számára is nyitott és ingyenes a rendezvény, azonban a hely befogadóképességének korlátai miatt regisztrációhoz kötött.

Részletes program és regisztráció:

Az esemény facebook oldala:

Helyszín: