XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Gödöllői Királyi Kastély, 2018. augusztus 11.
Bemutató előadás a Barokk Kastélynapokon
Párhuzam térben és időben, műfajokban, régi és mai lelkekben. A Paralel című előadásban a népzene és a régizene találkozik egymással, a népi- és udvari táncokkal műfajukban kiemelkedő előadók közreműködésével.
Két énekes,az első sorban népdalénekes Bognár Szilviaés az első sorban régizenész Bodrogi Éva, valamint a historikus táncokban legismertebb hazai együttes, a Company Canario tucatnyi táncművésze, akik különböző néptáncegyüttesek táncosai, táncpedagógusai és olyan remek zenészek, mint többek között Balogh Kálmán, Szabó Zsolt, Bede Péter, Gyulai Csaba együttműködése egyedülálló produkciót ígér.
Aranyos Ágota koreográfiáia 15.századtól több száz éven át repítenea magyar és az európai kultúra zenei- és táncvilágába: a reneszánsztól a barokkon át, a romantikáig, Monteclairtől, Liszt Ferencig, a virágénekektől a népdalokig keresi az előadás a párhuzamokat, mindezt egy olyan helyszínen, a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol egyszerre érezzük a jelent és a múltat, az értékek továbbélését.
Aranyos Ágota és együttesének előadásai rendre sikerrel szerepelnek a hazai és külföldi kastélyfesztiválokon, az együttes visszatérő vendég Gödöllőn is. Előadásukban most átlépik gondolatban a kastély(ok) falait, nagyobb kitekintést engedve a nézők számára és megvilágítva olyan párhuzamokat, amelyekre eddig talán csak a művészek maguk érezhettek rá.

Bognarszilvi

Közreműködik:

Company Canario Táncegyüttes
művészeti vezető, koreográfus: Aranyos Ágota

Bodrogi Éva és Bognár Szilvia – ének

Balogh Kálmán – cimbalom
Gyulai Csaba – ütőhangszerek

Szokos Augustin – csembaló
Szabó Zsolt – viola da gamba
Davidovics Igor – lant, theorba
Januj Anna – furulya

Hegedűs Máté – hegedű
Fekete Marci – brácsa
Bognár András – bőgő
Bede Péter – furulya, tárogató

Bővebb információ: