XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Gyimesfelsőlok, 2018. augusztus 25-26.
Augusztus 25-26-án kerülnek megrendezésre a Gyimesfelsőloki Falunapok.
A kétnapos rendezvény három különböző helyszínen zajlik. A kínálatban minden korosztály képviselői megtalálhatják a kedvükre valót. Kulturális, kézműves, szórakoztató programjainkon, sportrendezvényeinken a legkülönbözőbb érdeklődésű résztvevők is jól érezhetik magukat.

gyimesfelsoloki falunap

SZOMBAT DÉLELŐTT
a katonaság mögötti pályán minifocibajnokságon és egyéb ügyességi játékokon kapcsolódhatnak ki a sport iránt érdeklődők.

Ezzel párhuzamosan Réce patakán, az Önkormányzat nemrég vásárolt területén műhelyfoglalkozásokat tartunk, ahol közelről tekinthetőek meg és sajátíthatóak el népi mesterségek, szokások. Lesz kenyérsütés, sajtkészítés, különböző kézműves foglalkozások szövéstől egészen ostorfonásig terjedően.

A délutáni program teljes egészében az utóbbi helyszínen zajlik. Lesz közös ünnepi ebéd, felszentelésre és bemutatásra kerül a tájház.
A kulturális programok keretében fotókiállítást nézhetnek meg a jelenlévők, vagy Berecz András Kossuth-díjas mesemondó előadását hallgathatják meg számos más fellépő mellett.

A napot serketánc és mulatság zárja.

VASÁRNAP
a programoknak a Ski Gyimes ad otthont.
A reggeli zenés ébresztés után szentmisén veszünk részt, majd az előző napihoz hasonlóan változatos kulturális programokra kerül sor.

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megrendezzük a Ropogtató Versenyt, ahol a viseletbe öltözött párok a gyimesi tánc egyik legdinamikusabb, leglátványosabb elemében mérhetik össze a tudásukat. A két csoportra osztott versenyben értékes nyeremények találnak majd gazdára és kiválasztjuk a közönség kedvencét is.

A napot és a rendezvényt csángó bál zárja.

Az esemény facebook oldala: