XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Martonvásár, 2018. szeptember 15-16.
A Martonvásáron minden év szeptemberében megrendezésre kerülő Magyar Népdal Napja vállaltan a magyar népdal népszerűsítéséért jött létre és hamar országos jelentőségű családi rendezvénnyé vált. Egyediségének és népszerűségének a legfontosabb záloga, hogy a magyar népdal és a népdalhoz kapcsolódó kultúrkör bemutatását sokszínűen és magas minőségben teszi.

magyar nepdal napja 2018

Ahogy a kultúra, úgy a magyar népdal sem áll meg Magyarország határainál. Igaz ez akkor is, amikor a Kárpát-medencében élő magyarságra gondolunk, és akkor is, amikor a szomszédos országok kultúrájának összefonódásairól, közös kulturális örökségünkről és kelet-közép európai kulturális identitásunkról beszélünk.

Az idei, a félévtizedes jubileumát ünneplő fesztivál programja ezúttal – hagyományteremtő szándékkal – a V4 országok: a cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar kultúra közös örökségének, szinergiáinak és izgalmas különbözőségeinek bemutatását, mindenekelőtt pedig a kulturális párbeszéd, a közös, összekötő és inspiráló „közösségi élmény”, a „közös dal” megvalósítását tűzte ki céljául.

Művészeti vezető: Kunos Tamás, a Kossuth-díjas Csík Zenekar alapítója

Bővebb információ:

Az esemény facebook oldala: