XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Bethlen Téri Színház, 2018. november 20.
Az idei évben fennállásának 25. jubileumát ünneplő Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium az ország első népművészeti szakközépiskolája. A néptánc tagozat kezdetektől az intézmény zászlóshajójának számít. Bár a profil kapcsán képzési rendszerünkben elsősorban a hagyományos paraszti tánckultúra nyelvezetének hiteles elsajátítása a cél, fontosnak tartjuk a klasszikus balett és a modern-kortárs táncoktatás jelenlétét is. Színpadi repertoárunk jelentős részében is a néptánc hiteles, mai színházi igényeket kielégítő megformálására törekszünk, de nyitott, kísérletező szándékkal fordulunk a modern-kortárs táncirányzatok eszköztárának megismerése, elsajátítása és színpadi alkotásként való megformálása felé.

Táncos növendékeink számos rangos szakmai fórumon értek el csoportos és egyéni sikereket. Közülük többen választották a hivatásos táncos pályát vagy váltak táncpedagógussá.

Műsorunkban az intézmény néptánc tagozatának elmúlt időszakban készült színpadi terméséből láthatnak válogatást.

fot 25

A műsorban bemutatandó koreográfiák alkotó-pedagógusai: Ábrahám Nóra, Balla Zoltán, Fejér Erika, Gyémánt Ádám, Hudákné Farkas Sára, Sikentáncz Szilveszter, Sík Réka, Taba Csaba, Vámosné Pieskó Csilla

Az esemény facebook oldala: