XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Hagyományok Háza, 2018. december 12.
Jótékonysági koncert erdélyi idős népzenészeink megsegítésére

Az Erdélyi Táncházzenészek Találkozóján 2014-ben a résztvevők fogalmazták meg az idős zenészek megsegítésének gondolatát. Tették ezt őszinte szeretetből, hiszen egykori mestereik legtöbbje egészségügyi és anyagi gondokkal küszködik, nem tudnak már muzsikálást vállalni, ezáltal a mindennapi kenyerük előteremtése is gondot jelent. Az ötletet tett követte és számos táncházban szerveztek gyűjtést számukra.
Ebben az évben ez ügy felkarolására az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete és a Hagyományok Háza nagyobb szabású akciót indított el: neves erdélyi táncházzenekarok, zenészek fellépésével jótékonysági koncerteket szervez Kárpát-medence szerte. November folyamán Sepsiszentgyörgyön és Kolozsvárott, decemberben Marosvásárhelyen és Budapesten lesznek jótékonysági koncertek, Csiszár Aladár, Duduj Rozália, Mezei Ferenc „Pikili", Jámbor István „Dumnezeu" valamint Csányi Sándor megsegítésére.

osszefogas koncert

A sorozat utolsó előadását a budapesti Hagyományok Háza gyönyörűen felújított régi-új otthonában, a Budai Vigadóban tartják, neves zenekarok és művészek közreműködésével. Az előadás meghívott vendégei az Üsztürü zenekar, Nyitrai Marianna, a Magos zenekar, Mihó Attila és barátai..
A műsor szerkesztője: Szász József Árpád

Az est felajánlásait és bevételét teljes egészében a rászoruló idős mesterekhez juttatjuk el.

Bővebb információ:

Az esemény facebook oldala: