XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
A Hagyományok Háza felhívást tesz közzé népi előadó-művészeti alkotások minősítésére. A Páva minősítés célja egy, a népi tárgyalkotókéhoz hasonló minőségbiztosítási rendszer bevezetése. Ahogy a Páva védjegy a kézműves termékeken a magas színvonalat, a magyar népművészeten alapuló anyag-, forma-, technikaválasztást és funkcionalitást garantálja, úgy a népi előadó-művészetben is a Páva és Nagy Páva minősítés a megbízhatóságot, a szakmaiságot, a hagyományokhoz való hűséget és a legmagasabb színvonalat jeleníti meg.

pava minosito masolat

A Páva minősítést megszerezhetik népzenei szólisták, zenekarok, hangszeres együttesek, énekes szólisták és énekegyüttesek, táncos szólisták, hivatásos, hagyományőrző és amatőr táncegyüttesek és mesemondók.

Az alkotás minősítését kérelem benyújtásával kell kezdeményezni, amihez szakáganként meghatározott terjedelmű és tartalmú videómellékletet kell csatolni. A videón megküldött alkotások alapján a zsűri dönt arról, hogy melyik alkotásokat engedi tovább a színpadi bemutatóra, és melyeket utasítja el. A színpadi bemutató alkalmával a videón előzetesen megküldött alkotások közül csak azt vagy azokat kell bemutatni, amelyek minősítését kéri a kérelmező.

A színpadi bemutató helyszíne és időpontja: Hagyományok Háza, Budapest, 2019. április 27-28.

Jelentkezési határidő: 2019. március 27., 12 óra

A pályázati felhívás teljes szövege és bővebb információ: