XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Budapest, 2019. június 8-16.
A Duna Karnevál csaknem negyedszázada elmaradhatatlan színfolt a budapesti nyár kulturális palettáján. A több műfajt is felölelő programok egyszerre mutatják be hazánk gazdag népzenei és táncos örökségét, hozzák el a nagyvilág legkülönbözőbb pontjain megőrzött néptánchagyományokat, és egyesítik mindezt a közönséget magával ragadó forgataggá.

duna karneval 2019

A „Kiváló Fesztivál” és Europe Top 500 címmel is kitüntetett rendezvénysorozat célja kezdetektől az értékmegőrzés, egyúttal annak bemutatása, hogy a hagyományos értékek nagyon is élő részét képezik számos közösség mindennapjainak.
A karneváli események koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsor, ahol a résztvevő külföldi együttesek Világkarneválja mellett a Bartók & Folk című látványos produkcióban gyönyörködhetünk majd.
A fesztivál tíz napja alatt mód nyílik nemcsak megcsodálni, de ki is próbálni a tánc sodró lendületét, és drukkolni a külföldi együttesek barátságos megmérettetésén.
A sok száz hazai és nemzetközi fellépő táncos és muzsikus, az alkotók, szervezők és minden támogató nevében szeretettel várjuk Önöket műsorainkra, táncházainkba.

Az esemény facebook oldala:

Programjaink hamarosan böngészhetők a fesztivál holnapján: