XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Benyújtási határidő: 2019. szeptember 2., éjfél
Népzenével foglalkozol? A Halmos Béla Program neked szeretne segíteni. Pályázz és nyerj!

HB program

Zenészként portfóliód fejlesztésére, hazai, Kárpát-medencei és külföldi programok költségeire kérhetsz támogatást. Népzenei koncertsorozatok, nagykoncertek, megrendezésére, egyesületként, programhelyszínként és zenészként is pályázhatsz. Támogatunk népzenei táborokat és konferenciákat, népzenével foglalkozó médiumként pedig a tartalomgyártás költségeihez tudunk hozzájárulni.

Az idei évben az ideiglenes jelzőt elhagyó NKA Halmos Béla Program Kollégium a mai napon tette közzé nyílt pályázati kiírását, amire egy hónapig lehet benyújtani pályázatot. Ezúttal is a népzene és kapcsolódó művészeti ágak széles skáláját fedi le a támogatási rendszer. Az eddigi évekhez hasonlóan hangsúlyt kapott a nemzetközi színtér – népzenei szólisták és együttesek pályázhatnak külföldi koncertek, turnék megvalósítására, hogy zenéjüket magyar nyelvterületen kívül is többen megismerhessék.

Ezúttal is fontos fejlesztendő terület, hogy a néptáncegyüttesek megfelelő minőségű zenei kísérettel mutatkozhassanak be, így az élőzenés bemutatók zenei kíséretére vagy éppen stúdiófelvételre is nyerhető finanszírozás. Ezen kívül továbbra is előtérben maradt az oktatás, konkrétabban a népzenei képzési programok támogatása. De pályázat nyújtható még be a média részéről is – pályázni lehet új vagy már létező tematikus műsorral, ami a népzene népszerűsítését szolgálja.

Mind az öt altéma benyújtási határideje 2019. szeptember 2., éjfél. További részletek az NKA honlapján találhatók: