XLII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2023. április 14–16.
tanchaz.hu
 
Hagyományok Háza, 2019. október 5.
Papp István „Gázsa" 60 éves születésnapi koncertje

Papp István „Gázsa", a Gázsa zenekar és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekarvezető prímása, a kolozsvári táncházmozgalom egyik alapítója, az erdélyi Bodzafa és Kova együttesek zenésze 60 éves születésnapi koncertjén egyedülálló válogatást kapunk a gazdag népzenei életmű legjobbjaiból.

A műsorban az erdélyi táncházmozgalom alapjait jelentő mezőségi és kalotaszegi zenék mellett ádámosi, szatmári, szászcsávási és őrkői dallamok is felcsendülnek, illetve régizenével is találkozhatunk, jól bemutatva a kolozsvári származású prímás erdélyi és magyarországi pályafutásának legfontosabb állomásait.

A nagyszabású köszöntésen vendégeink lesznek az erdélyi táncházmozgalom olyan alapító zenekarai, mint a Barozda és a Bodzafa, Papp István 'Gázsa' magyarországi évei alatt szerzett zenészbarátai és kollégái a Gázsa zenekarból és a Magyar Nemzeti Táncegyüttesből, és itt lesznek velünk az erdélyi zenészgenerációk újabb tagjai is, az Üsztürü és a Heveder zenekarok.

Gazsa 60

Közreműködők:
Gázsa zenekar (Papp István Gázsa, Árendás Péter, Liber Róbert, Szabó Dániel)
Barozda együttes (Györfi Erzsébet, Simó Csongor, Pávai István, Simó József)
Bodzafa együttes (Papp István Gázsa, Kelemen László, Szalay Zoltán)
Heveder (Fazakas Levente, Molnár Szabolcs, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György)
Üsztürü zenekar (Major Levente, Szász József, Szász Lőrinc)
Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckara és zenekara (Papp István Gázsa, Takács Ádám, D. Tóth Sándor, Papp Endre, Liber Róbert, Csávás Attila)
Demeter Erika
Liber Endre

Bővebb információ:

Az esemény facebook oldala: