Hagyományok Háza, 2019. november 7.
A Halasági-Csibi gyógynövényes készítmények Erdélyből, a Hargitai havasok egyik mesebeli falujából, Orotváról származnak. Itt kezdtek el foglalkozni a gyógynövényekkel az előadók, Flórián Albert és Flórián Szász Bernadett nagyszülei, Csibi Imre és Anna néni az 1970-es években. Az általuk hátrahagyott tudást és tapasztalatokat ötvözve, a népi hagyományokkal és a modern orvoslás felfedezéseivel folytatják ma is a gyógynövények gyűjtését, termesztését és feldolgozását.

gyogynovenyek

Jelenleg közel 35 fajta gyógynövénnyel foglalkoznak, ebből 15 fajtát termesztenek, a többit vadon gyűjtik be a közeli hegyeken.

Céljuk a gyógynövények használatának a népszerűsítése és a természetes gyógymódok visszaemelése a mindennapi életbe, ezáltal erősítve az ember és természet közötti kapcsolatot.

Az előadók népi és családi hagyományaikat magyarországi tanulmányaik során gyarapították a Természetes Gyógymódok Szabadegyetemén, melyet követően most már 7 éve a gyakorlatba is használják és tapasztalják a mindennapi életük során.

Online regisztráció:

Bővebb információ:

Az esemény facebook oldala: