XL. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2021. április 23–25.
 
Palics, 2020. július 18. és 21.
Kishegyes, 2020. július 22-26.
A Dombos Fest szervezői a fesztivál megrendezése mellett döntöttek, elvégre a XX. jubileumi évről van szó, melyet méltón szeretnének megünnepelni, jelen állás szerint sokkal nagyobb ívűen, mint azt eddig megszokhattuk.

dombos pohar

A jubileumi 20. Dombosfest a palicsi nyári színpadon indul július 18-án Lajkó Félix két részes gálakoncertjével, ahol saját zenekarával és a lengyel VOLOSI-val egyaránt színpadra lépnek. A palicsi nyári színpad ad otthont Berecz András és Csík János és a MEZZO estjének 21-én este, a Kossuth-díjas ének- és mesemondót a Dombos Wine Club is vendégül látja másnap Wertetics Szlobodán és barátai muzsikájának társaságában. 23-ától a hagyományos helyszínen, a kishegyesi löszfal ölelésében folytatódik a Dombos Fest, ahol egészen 26-án vasárnap estig válogatott koncertek és fellépők várják a közönséget: Szabó Balázs triója, a Parno Graszt, Tom White & the Mad Circus, a Novan Experiment, a Gyémánt Bálint trió, a Modern Art Orchestra, a Besh o droM, itt lesz Csoóri Sándor Sündi új zenekara, az Ötödik évszak, Herczku Ági és a Banda, a Dresch Vonós Quartet, a Bazseva és az utánozhatatlan perzsa ütős Berlinből, Mohammad Reza Mortazavi. A gyerekeket, családokat a Bábika játszóház és a BaHorka interaktív előadása várja, a Calabar Circus tűzzsonglőrökkel és gólyalábasokkal érkezik. A Dombos-hangulathoz hozzá tartozik a löszfal fényfestése és idén sem marad ki a löszfal-ON a Flock projekt vertikális tánca élőzenére, amely talán a Dombos-látvány legkülönlegesebbje. A Dombos Remix a közélet és az irodalom szerelmeseinek ad majd témákat, gondolatokat idén is, a Dombos After vendége a Fokos lesz.

A vajdasági Kishegyesen egy löszfal tövében 20 évvel ezelőtt hívták életre egy szemétdomb helyén civil összefogással a Dombos Festet, amely azóta is a térség legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja. A huszadik jubileum alkalmából két emblematikus helyszínen ismét bemutatjuk a magyar kultúra érdekes, színvonalas, de a Vajdaságban még kevésbé ismert produkcióit.

Részletes program:

július 18., szombat 20.00 – Palics, szabadtéri színpad
Lajkó Félix Gálakoncert 2 részben
Lajkó Félix és Volosi – Lajkó Félix és zenekara

Az elmúlt 2 évtizedben szinte minden formációját láthatta, hallhatta a dombosi közönség, úgy is mondhatjuk meghatározta egy-egy év emlékezetét. Min Tanaka japán butho táncossal való fellépését 2003-ból még a mai napig emésztik sokan…citerás partyja viszont tökéletes szimbiózisban volt a löszfallal…
Idén a fesztivál házhoz megy, Lajkó Félixszet palicsi környezetében élvezhetjük két aktuális felállásban, a lengyel Volosival, mellyel úgy a lengyel, mint a magyar Fonogram díjat is megkapták az év elején…..majd saját zenekari repertoárral zárul majd az este!

július 21., kedd 20.00 – Palics, szabadtéri színpad
Berecz András – Csík János & Mezzo

Mindkét előadó a magyar (nép)zenei élet meghatározó alakja. Berecz András az első Dombos Fest óta lepi meg nótával, mesével a délvidéki közönséget, Csík János pedig a népzenei határait feszegeti, hol tudatosan, hol véletlenül…hogy a Mezzóval merre tart, azt hallgassuk meg közösen!

július 22., szerda – Dombos Wine Club –XX szülinap – mesél: Berecz András, muzsikál: Wertetics Szlobodán és barátai

A dombosi életérzés úgy van bezárva wine clubba, mint bor a palackba. XX éves szülinapra csak az jut be, aki időben helyet foglal! Szóltunk időben!

július 23., csütörtök – Kishegyes, Hegyalja utca
18.00 katlan: Mesés vendégváró: Bábika játszóház
Ördöglakat, társasjáték…mint láttuk nem csak kicsiknek, nagyoknak is tartogat meglepetést!

18.30 kisszínpad: Bahorka: Vásárfia – interaktív gyerekelőadás
Balogh Melinda már alakított, énekelt, táncolt egy párszor a dombos pódiumain…de a produkció sava-borsát a kishegyesi Utasi Péter szállítja majd megint, erre fogadni is merünk!

19.45 löszfal: Szabó Balázs triója
Magyarország egyik kiemelkedő, hamisítatlan előadója újra a löszfal tövében. Ha ismered azért, ha nem, akkor meg azért is itt a helyed!

21.30 löszfal: Parno Graszt
Páratlan hangulat, páratlan életérzés, pláne ha rávágnak a zongorára…márpedig ráfognak!

21.00 Löszvarázs 1 - fényfestés
23.30 Tábortűz
23.00 kisszínpad: Tom White & the Mad Circus
Vannak zenekarok melyeket visszavárunk a teljesítményük alapján. Ők a tavalyi évben alkottak maradandót…és reményeink szerint idén is!

00.00 DJ – Dombos Wine Club

július 24., péntek – Kishegyes, Hegyalja utca
15.00 Dombos Remix
18.00 katlan: Mesés vendégváró: Bábika játszóház
18.30 kisszínpad: Novan Experiment
Hogy a kísérleti, szabad zene nem vész el, hanem jelen van, azt többek között az Ő produkciójuk igazolja. Tűnhet szokatlanul ismerősnek, de ismeretlenül pimasznak is!

19.30 löszfal: Gyémánt Bálint trió
Mindig imádtuk a gitárosokat, pláne ha gátlástalanok, őszinték és eredetiek. Gyémánt Bálint ilyen is…(eddig Harcsa Veronika partnereként láttuk-hallottuk)

21.00 színpad: Modern Art Orchestra
Régi adósságunkat rójuk le, már vagy 10 éve itt lett volna a helyük…. ha van zenei minőség és sokszínűség, akkor az a Fekete Kovács Kornél trombitás vezette nagyzenekar minden rezdülésében tetten érhető – nem véletlenül Európa szerte elismert formációról van szó!

21.00 Löszvarázs 2 - fényfestés
22.30 színpad: Besh o droM
Balkan forever, Dombos forever…ja, és ők is 20 éve kezdték – sokat változtak, de semmit sem változtak – évtizedes buli készül!

23.00 fesztivál tábortűz XXL
00.00 DJ - Dombos Wine Club

július 25., szombat – Kishegyes, Hegyalja utca
15.00 Dombos Remix
18.30 Calabar Circus – gólyalábasok, ízisz-szárnyasok és más csepűrágók
Befogják lakni a Hegyalja utcát…nem csak családoknak ajánlva!

19.00 kisszínpad: Ötödik évszak
Hogy milyen a jó világzene, azt ebben az új produkcióban megleljük. Friss, fiatalos, sanzonos, fütyülhető…Csoóri Sanyi – Sündi ezúttal is befolyásolja a world music hazai irányát, womexen innen is túl…

20.30 löszfal: Herczku Ági és a Banda
Lehetne filozofálni, hogy mitől is ilyen erős ez a formáció…Ágitól? Nikolától? a Bandától? igen: Ágitól, Nikolától és a Bandától!
Nem mindennapi zenei csemege..

21.00 Löszvarázs 3 - fényfestés
22.00 Calabar Circus - tűzzsonglőrök és fénytáncosok
Belakták a Hegyalja utcát…egy mesés lenyomata lesz ez a produkció a XX évünknek!

22.30 löszfal: Mohammad Reza Mortazavi party (D)
Tombak művész, szólóban járja a világot, a jó energiákat keresi…majd a jó energiákat adja vissza páratlanul…ja, és világklasszis!

23.00 fesztivál tábortűz XXL
24.00 Dresch Vonós Quartet – Dombos Wine Club
Vannak művészek, akiknek egyszerűen itt a helyük…Dresch Mihály ilyen…sokadszorra hozza majd el azt a bizonyos túlpartot…népzene vagy jazz, mindegy is, a színtiszta muzsika határtalan! Köszönjük!

július 26., vasárnap – cirkusz és utcabál – Dombos Fest XX éves jubileuma alkalmából - Kishegyes

18.30 kisszínpad: Paár Julcsi – Kerekerdő – gyerek produkció
Paár Julcsi gyerekprodukciója egyszerre mese, egyszerre mágia…megbabonázza a kicsiket, nagyokat!

20.00 löszfal: Bazseva – népzenei koncert
XX éve alatt nem volt olyan évünk, hogy népzene nélkül menjen le a fesztivál. Most sem lesz! Az egyik legjobb, legfrissebb formációról beszélünk, melynek tagjai meghatározó zenészei a mozgalomnak. Meghatározóak és még pimaszul fiatalok!

21.00 Löszvarázs 3 - fényfestés
21.30 löszfal-ON: Flock projekt – vertikális tánc élőzenére
Sok mindent láttunk, éreztünk a fesztivál 19 éve alatt, de…
De, hogy a löszfalon ilyen produkciót lehet bemutatni, azt álmunkban sem gondoltuk.
Tavaly már láttuk őket. Élvezték, élveztük!
Talán az egyik legizgalmasabb kísérlet, mely miatt érdemes Dombos Festet rendezni! Ne maradj le róla!
22.30 fesztiválzáró tábortűz
23.00 Dombos After: Fokos – Dombos Wine Club
Lezárunk 20 évet…
És elindítunk egy következő ciklust, melynek részleteiről semmit sem tudunk…

Bővebb információ: