A Jászság gazdag népdalanyagából a Jász Múzeumért Alapítvány 1998-ban elsőként jelentette meg az azóta már második kiadást megért A jászsági zölderdőbe…című népzenei kazettát a Jártató Zenekar és jászsági énekesek közreműködésével, amelyet 2006-ban CD formában is kiadtak.

Ezt a népzenei hangzó anyagot, mint oktatási segédanyagot ma is nagyon sok művészeti iskolában és néptáncegyüttesben használják, s ez tette közismerté a Jászság méltatlanul elfeledett gazdag népdal és népzenei anyagát.

A népzenei kazetta kiadása óta eltelt 22 esztendő, a CD megjelenése óta pedig 14 év. Elérkezett az idő egy újabb hangzó anyag megjelentetésére, amelyhez a szakmai anyag már a rendelkezésünkre is áll, hiszen Pál Mihály országosan ismert népzenész, zenetanár és zenekutató az elmúlt évek alatt tovább folytatta a Jászság népdalanyagának összegyűjtését, és összeállított egy újabb, két CD-nyi jászsági népzenei hangzóanyagot.

A Jász Múzeumért Alapítvány ismét a nemes ügy mellé állt, és 2020 karácsonyára tervezi kiadni a Jászság legújabb, dupla népzenei CD-jét „Ha bemegyek a Lehel szállodába – Népdalok a Jászságból" címmel.

A CD kivitelezése, zenekaros megszólaltatása Pál Mihály és zenészbarátainak (8 zenész, 5 énekes) készül el.

elofizetes 800x445

Szerkesztő: Pál Mihály népzenész, zenekutató. Zenei rendező: Salamon Beáta Príma díjas népzenész. Közreműködik: a Dobroda Zenekar, Balogh Kálmán, Hrúz Szabolcs, Havasréti Pál, Majorosi Marianna, Kovácsné Lajos Krisztina, Szoboszlai Balázs, Bolla János, Tamás Zsigmond.

A Jász Múzeumért Alapítvány szokásához híven a készülő dupla CD-re most is előfizetőket vár. A CD előfizethető – 3000 forintos előfizetői áron ‒ a Jász Múzeumban és a múzeum e-mail címén (jaszmuzeum@gmail.com), valamint az előfizetést gyűjtőknél 2020. augusztus 30-ig.

Bővebb információ: