XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Fonó Budai Zeneház, 2020. július 18. 20 óra
A Muzsikás együttes és Kacsó Hanga lesznek az egyik első vendégek a Fonó koncertszünetben kialakított új szabadtéri színpadán. A zenekar az elmúlt hónapokban a karanténhelyzet miatt kényszerű szabadságon volt. A Kossuth-díjas együttesnek ez az első fellépése a bezártság után Budapesten, december óta nem játszottak a fővárosban, legutóbb karácsonyi koncertjükön, december 28-án léptek fel.

„Számos koncertünk maradt el, nemzetközi turnék, lemondták egy nagy angol turnénkat is, ilyen pedig az elmúlt 45 évben nem történt velünk, hogy fél évig nem játszunk Budapesten! Nagyon várjuk a Fonó-béli koncertet, a találkozást egymással és a közönséggel, tele vagyunk zenei energiákkal!” (Hamar Dániel, Muzsikás együttes)

Muzsikas 1

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft

A kényszerű koncertszünetben elkészült a Fonó új, szabadtéri színpada! A Pajta falát megnyitották, így nagy méretű szabad levegős helyszín alakult ki két használható színpaddal: a régi, Pajta-béli nagyszínpad mellett épült egy új kisszínpad a grillteraszon, ahol növények zöld ölelésében asztaloknál foglalhatnak helyet a vendégek.
A nyári szabadtéri sorozatban fiatal zenekarok és ismert, nagy nevek egyaránt fellépnek. Vendégünk lesz a többek között Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Cimbaliband, a Canarro, a Gáspár Károly trió, a Dresch Vonós Quartet, a Muzsikás együttes és Kacsó Hanga, valamint Csík János és a Mezzo is. Bemutatkozik a Darvas-Szakál-Soós trió, a Max & Kata, valamint az Ég alatti 3 is. A koncertek egy része ingyenes, azokra a koncertekre, amelyekre jegyet kell váltani, a szervezők biztosítanak elővételi kedvezményt. A koncertek mellett táncházakra is várják a közönséget a Pajta fapadlós, ezúttal már szabadtéri, szabad levegős helyszínére.
A koncertek mindegyike megtalálható a fono.hu weboldalon: