XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Figyelem! ELMARAD! Más időpontban kerül megrendezésre.
Kiscsősz – Faluház, 2020. szeptember 19.
Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület idén is megrendezi Együttélésben című táncképzését, mely a Mediawave Film és Zenei Együttlét keretében valósul meg. Ezen a különleges napon a paraszti élet munkafolyamatainak kipróbálása is a programba került, hiszen a délelőtti órákban kukoricaszedő kalákát szervezünk, melyen bárki részt vehet (ingyenesen!!!)
A táncosok szempontjából talán fontosabb a délután, 14.00-18.00-ig tartó táncképzés, melyet Lőrincz Hortenzia és Kovács Norbert vezet. Szászcsávás cigány táncait tanulhatják a résztvevők.

szaszcsavasi horti cimbi

A program illeszkedik a Mediawave rendezvényébe, így a jelentkezőknek érdemes belenézni a részletes programba: 

A képzés az Interaktív Faluház Pajtájában lesz, 14.00-18.00-ig. Ezt megelőzően, a délelőtti órákra is várunk mindenkit a kukoricaszedő kalákára, mely 9.00 órakor indul (természetesen nem kötelező).
A táncképzés díja 3.000 forint/résztvevő. Ez az összeg tartalmazza egy kukoricás ebéd árát is (marhapörkölt puliszkával és kiscsőszi kukorica prósza).
A képzést követően színes gálaműsor és zenei programok lesznek, így érdemes lesz maradni. Éjszakai szállásigény esetén előzetes egyeztetés szükséges. Szállást valószínűleg jurtában, vagy csoportos szálláshelyen tudunk biztosítani, korlátozott létszámban.

A képzésre a jelentkezési lap visszaküldésével lehet. Jelentkezési lap igényelhető: cimbi@iplus.hu, a visszaküldés határideje: szeptember 15.