XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Fonó Budai Zeneház, 2021. december 11.
A fiatal muzsikusokat 2015-ben ismerhette meg az ország a Magyar Televízió „Fölszállott a Páva” tehetségkutató verseny műsorában. Ekkor még egyéni kategóriában mutatták meg tudásukat, de a színfalak mögött elindult a közös muzsikálás. Szoros barátság és egy új zenekar született, családjuk és Kuczera Barbara művészeti vezetőjük támogatásával. 2016-ban már Sarjú Banda néven indultak a versenyen és elnyerték az Ország Legjobb Zenekara díjat. A sarjú jelentése: utód, leszármazott vagy levágott növény szálak töveiből újra kikelő hajtás.
A Sarjú Banda hivatása az eredeti magyar hangszeres népzene elsajátítása, megőrzése és tovább éltetése. Örömmel és tisztelettel tanulják a mesterektől, hagyományőrző zenészektől, éltetik a színpadon és a táncházakban egyaránt.

Első lemezük Kedvenceink címmel jelent meg a Fonó gondozásában.

sarju kedvenceink

1. Lacikáé – „Árus” (Kalotaszeg)
2. Nagy utazás (Bogyiszló–Felcsík)
3. Bonchida kétszer (Bonchida)
4. Muzsikaszó Felvidékről (Gömör–Abaújszina)
5. Falutól a Gáztetőig (Ádámos–Szászcsávás)

Közreműködik:
Hajdu-Németh László – hegedű
Hajdu-Németh Balázs – hegedű
Szilágyi Szabolcs – háromhúros brácsa, négyhúros brácsa, hegedűkontra, hegedű
Csoóri Bendegúz – nagybőgő
Horváth Áron – cimbalom
Gál Tibor – ének

Ingyenes program!
Az esemény zenés-táncos rendezvénynek minősül, és csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet látogatni. Védettségi igazolvány hiányában 18 év alatti vendégünk, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú felügyeletével vehet részt a programon. (Applikációt is elfogadunk.)

Az esemény facebook oldala: