XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
A Néptánc43 elnevezésű ingyenes programunk egy újabb állomás azon az úton, amin egy évvel ezelőtt elindultunk. Az elmúlt időszakban a nagysikerű sport programjaink mellé megálmodtuk a Culture43-t is, melynek zászlóshajója lesz a Néptánc43. A programnak a Fonó Budai Zeneház ad otthont.

culture43

Ebben a programban – akár az összes eddigi gyerekek számára szervezetett ingyenes programunkban – főszerepet kap a mozgás, a közösségi élmény megélése, az együttlét öröme, az egymásra való odafigyelés, tisztelet fontossága, mindez kiegészülve a magyar kultúra hagyományainak megismertetésével, megszerettetésével.

A Néptánc43 keretein belül általános és középiskolás korú gyerekek találkozhatnak azzal a sokszínűséggel, ami a magyar vidéket és paraszti kultúrát jellemzi, s amelyet mai napig a génjeinkben hordozunk.

Komplex néptánc óráinkon a gyerekek megismerkedhetnek a tánc mellett a népviselettel, az anyagokkal, a hangszerekkel is, és bepillantást nyerhetnek abba az életmódba, amelyben elődeink évszázadokon keresztül élték a mindennapjaikat és megtapasztalhatják az együtt éneklés és a tánc örömeit. A foglalkozásokon élő zenére profi néptáncosok biztosítják a gyerekek számára a játszva tanulást.

Program kezdete: 2022. január 17.
Helyszín: Fonó Budai Zeneház
Időpontok: hétfőnként és keddenként 09:00; 10:30; 12:00
Korosztályok: 6-10 éves korig, 10-14 éves korig, 14-18 éves korig határoztuk meg.
A minél befogadhatóbb oktatás miatt fontos, hogy egy turnusban csak egy korosztályból érkezhetnek gyerekek.
Férőhely: Naponta 3 turnusidőpontban időpontonként 5*25 gyerek vehet részt az oktatáson.

Regisztráció és bővebb információ: