XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Nemzetközi népzenei tábor 30 év alatti zenészeknek, 2022. március 26 – április 4.
Jelentkezési határidő: 2022. február 16.
A több mint 30 éves hagyománnyal bíró nemzetközi Ethno mozgalom 2022-ben végre Magyarországra érkezik! A brüsszeli Jeunesses Musicales International ernyőszervezet égisze alatt futó, mára 5 kontinens 40 országában jelen lévő Ethno program olyan fiatal hangszeres zenészeknek és énekeseknek szól, akik népzenével, tradicionális vagy világzenével foglalkoznak és nyitottak más kultúrák népzenéjének megismerésére. Ahogy azt már világszerte többezer fiatal zenész megtapasztalhatta, az Ethno a zene erején túl a nyitottságot, az egymás iránti tiszteletet, elfogadást és önzetlenséget is hirdeti.

ethno hungary

A Jeunesses Musicales Hungary és a Babel Camp Kft. közös szervezésében március 26. és április 4. között megvalósuló első nemzetközi Ethno Hungary táborba 18 és 30 év közötti, amatőr és képzett hangszeres zenészek és énekesek jelentkezését várjuk a népzene és világzene területéről.
Bármilyen hangszerrel lehet jelentkezni (saját hangszer hiányában igény esetén a helyszínen tudunk hangszert biztosítani). A tábort a Balaton partjától sétatávolságra lévő Babel Camp művészeti alkotóbázison tartjuk Balatonbogláron, inspiráló környezetben, teljes ellátással.
Az Ethno táborok pedagógiájának alapja, hogy a részt vevő zenészek saját maguk tanítják meg egymásnak népük illetve kultúrájuk egy-egy dalát, kotta nélkül, hallás után. A folyamatban tapasztalt zenei mentorok segítik őket, a tábor végére pedig összeáll egy koncertprogram, melyet az Ethno zenekar a helyi közönségnek is bemutat. A 10 napos magyarországi tábor hangszeres illetve énekes workshopokból, próbákból, szabadidős és interkulturális programokból, és egy 3 állomásos miniturnéból áll.
Nagy örömünkre a turné egyik állomása az Országos Táncháztalálkozó Budapesten, ahol várhatóan idén is mintegy 2000 magyar néptáncos és népzenész gyűlik össze: ideális hely új barátokra lelni, széles körben bemutatni az Ethno szellemiségét, és megtapasztalni, illetve a külföldi résztvevőknek személyesen bemutatni a híres magyar táncházhagyományt.
A nemzetközi Ethno Hungary tábor résztvevőire garantáltan egy életre szóló élmény vár!

Jelentkezni február 16-ig lehet a következő linken keresztül:

Hírek, beszámolók, közösség:

További információ: hungary@ethno.world (Balogh Orsolya, főszervező)
A program a Halmos Béla Programiroda és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg