XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Gyergyószentmiklós, 2022. augusztus 4–7.
Zene, kultúra, hagyomány, kaland, turizmus és gyerekprogramok. Ezek köré épül az Egyfeszt színes kavalkádja. A Gyergyói-medence összművészeti fesztiválja 2022. augusztus 4-7. között kerül megrendezésre.

egyfeszt Ferencz Levente 2293Fotó: Ferencz Levente

A gyergyói Egyfeszt összművészeti fesztivál Erdély legfiatalabb fesztiválja, tavaly tartottuk az első kiadását, idén, 2022-ben pedig augusztus 4-7. között 50 helyszínen, több mint 800 programmal várunk. Úgy képzeld el, mintha kereszteznénk a kapolcsi Művészetek Völgye és az Ördögkatlan Fesztivált, és a végeredményt az erdélyi havasok lábához teleportálnánk, kastélyok, bájos polgári házakkal körbevett kisvárosi főterek, zsindelyes falusi porták, zúgó erdők és fajgazdag kaszálók vidékére.

A rengetegsok fesztiválhelyszín egyes programpontjai között az egyfeszt.ro  oldalon böngészhetsz, az oldtimer autókiállítástól az utóbbi 120 év telefonjait felvonultató magángyűjteményig számos izgalmas látnivalóval várunk, lesz ezeregy gyerekprogram, előadás, könyvbemutató, erdélyi rocktörténet, felnőtteknek mesekocsma, dumaszínházas stand-up és slam poetry, jazz workshopok, zenés főzés, kirakatszínház és minden más jóság.

A fesztivál zenei kínálatának sokszínűségét jól illusztrálja, hogy három nagyszínpadon (kettő Gyergyószentmiklóson és egy Gyergyószárhegyen, a Lázár-kastélyban), valamint további kisebb helyszíneken lesznek koncertek. Az Egyfeszt egyik idei sztárfellépője a Gipsy Kings; további fellépők: Carson Coma, Parno Graszt, Zűrös Banda, A Csajod, Wellhello, Hobó és bandája, Lajkó Félix és a lengyelországi Volosi együttes, Herczku Ági és Nicola Parov, Dresch Mihály, Harry Tavitian és Cserey Csaba, Kubinyi Júlia, Sárik Péter és Falusi Mariann, Dorogi Péter (Intim Torna Illegál), Sárosi Péter Azara & Tasi Nóra, Benedek Balázs Quartett, Teddy Queen, The Minds, Tárkány Művek, Cimbaliband, sZempöl Brass Edition, Transylvanian Bú Boys, Kerekes Band, DJ Palotay, Besh o droM és még sokan mások.

Bővebb információ: