XLII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2023. április 14–16.
tanchaz.hu
 
Budakalász – Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, 2023. január 19-21.
Grecsó Zoltán táncművész, az InverseDance, de Fundák Kristóf kamaraszínháza is vendége lesz többek között a – rendhagyó módon – januárban megvalósuló Kalászi Kortárs Tánctalálkozónak. A tizennyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál változatos programokkal, táncos és zenés produkciókkal várja az érdeklődőket január 19-21-ig.

18.kkt

A XVIII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó a Viharsarok Táncszínház „Ládafia" című gyermekelőadásával veszi kezdetét január 19-én 9.00 órakor, amelyet egymás után két alkalommal is láthat majd a gyerekközönség.
A fesztivál három estéjén a Foundry Dance Theater „HalluciNatiOn" című produkciója, a Duna Táncműhely legújabb bemutatója, az „El nem múló", valamint a Tánctalálkozó programjában immár hagyománynak tekinthető Kortárs néptánc gála lesz látható. A Kortárs-néptánc gálának idén is különleges vendégei lesznek, olyanok, mint a Lenvirág Táncegyüttes, a Fehérnépek Társulat, az Adonika Mozgásművészeti Stúdió, Pirók Zsófia falmenco-művész, a Vasas Művészegyüttes Tánckara vagy az InverseDance.

A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó programját rendszerint kiállítások, beszélgetések, kísérőprogramok teszik még teljesebbé. Ebben az évben Juhász Zsolt, a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó és a Duna Táncműhely művészeti vezetője pasztellfestmény kiállítása lesz látható a fesztivál ideje alatt a Faluház kávézójában. A rendezvény rendszeres közreműködője, Grecsó Zoltán ez alkalommal gyerekeknek tart mozgásworkshopot. Az „El nem múló" című előadást követően az alkotókkal való beszélgetésre invitálják a közönséget, szombat este pedig jó hangulatú borkóstolóval ér véget a Tánctalálkozó.


Részletes program:

2023. január 19. csütörtök
9.00 Viharsarok Táncszínház: Ládafia
12.30 Viharsarok Táncszínház: Ládafia
19.00 Foundry Dance Theatre: HalluciNatiOn

2023. január 20. péntek
10.00 Grecsó Zoltán mozgásworkshopja gyerekeknek
19.00 Duna Táncműhely: El nem múló
20.00 beszélgetés az „El nem múló" című előadás alkotóival

2023. január 21. szombat
17.00 Juhász Zsolt kiállításának megnyitója (megnyitja: Wieszt Józsefné)
18.00 Kortárs-néptánc gála
19.30 borkóstoló

Helyszín:Jegyvásárlás: illetve az Interticket jegyirodáiban
Bővebb információ: