XLII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2023. április 14–16.
tanchaz.hu
 
A Magyarság Háza ünnepi műsora a magyar kultúra napja alkalmából
Aranytíz Kultúrház, 2023. január 22.
A Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes és a Zagyva Banda előadása a Magyarság Háza szervezésében
Az előadás táncos és zenei túravezetés, az ezeréves határ vidékéről indulva, Sóvidéken, a Küküllő-mentén, Mezőségen és Kalotaszegen át a mai Magyarország határát is átlépve Szatmárba irányul. Ezzel bizonyosodik be, hogy nincsenek kulturális határok, a hagyomány él Gyimesben és Szatmárban is, és egyazon gyökérzetből táplálkozik.
Kovács Norbert színművész Wass Albertet, Márai Sándort, József Attilát, Nagy Lászlót megidézve gördíti a tájegységek hangulatát, miközben közli a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes hitvallását, világnézetét is.
Az előadás zenei összeállítója és vezető prímása Koncz Gergely, zenekaruk a Zagyva Banda. A Táncegyüttes tagjai a magyar néptánc világának kiemelkedő személyiségei, táncmesterek, egykori hivatásos táncosok: Antal Áron, Appelshoffer János, Besenyő Gábor, Farkas László, Hahn-Kakas István, Ihász László, Kádár Ignác, Kovács Gábor Norbert, Kovács Norbert, Leidinger Dömötör, Szabó Szilárd, Végső Miklós.

uzenet haza aranytiz

Forgatókönyv: Kovács Norbert „Cimbi”
Koreográfia: Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes
Technika: Jörg Tibor, Szabon Balázs

A belépés ingyenes. Előzetes regisztráció: regisztracio@magyarsaghaza.info
A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik, kérjük, a kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el. Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net

Az esemény facebook oldala: