XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Fonó Budai Zeneház, 2023. február 4.
SORSFORDÍTÓ: jótékonysági művészeti gála - életmentő segítség egy táncművész édesapjáért
A jótékonysági művészeti gálát Gera Zoltán táncművész hívta életre, édesapja, id. Gera Zoltán rehabilitációjának támogatására.

sorsfordito

Gera Zoltán a Fitos Dezső Társulat táncművésze. Kétszeres aranysarkantyús szólista, a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíj és a Junior Prima díj kitüntetettje. Alább az ő sorait olvashatják:
„Édesapám, Gera Zoltán súlyos agyvérzésen esett át 2022. szeptember 12-én. Az orvosok egy százalék esélyt adtak a túlélésére. A kórházi prognózis azt jelezte: ha életben marad is, a légzésen kívül másra nem lesz képes hátralévő életében. Édesapám 75 napot feküdt a kórházban, lélegeztetőgépen, túlélve tüdőgyulladást és koronavírus-fertőzést is. Amikor az orvostudomány lemondott róla, mi pedig elbúcsúztunk tőle – felébredt. Néhány nap múlva megmozdult. Majd beszélni kezdett.
Élni akart.
Jelenleg – helyhiány miatt – csak a magánegészségügyi ellátásban kaphatja meg azt a rehabilitációt, ami segítheti további felépülését. Ami lehetőséget kínál neki a minőségi életre, az önellátásra. Sajnos azonban ennek költségei meghaladják családunk anyagi lehetőségeit. Ezért kérek most segítséget, anyagi támogatást.
Hogy édesapám élhessen, és ne egy kórházi ágyon kelljen leépülnie ekkora küzdelem után. Hogy esélyt kaphasson az élettől egy olyan ember, akinek a tudomány nem adott.”
A jótékonysági művészeti gála fellépői:
Fitos Dezső Társulat
Canarro
Dalinda
Duna Művészegyüttes
Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi
Magyar Állami Népi Együttes
Magyar Banda
Méhkeréki Hagyományőrzők
Pálházi Bence és Bandája
Szentendre Táncegyüttes
Támogatói hozzájárulás a helyszínen 3000 Ft
A szervezők a jótékonysági művészeti gála teljes bevételét eljuttatják a család számára, id. Gera Zoltán felépülésének támogatására. Az esemény helyszínén további adományozásra is lehetőség van. A család ugyancsak fogad adományokat az Otp Bank - 11773339-00808183 számú, Gera Zoltán néven vezetett bankszámlán.

Az esemény facebook oldala: