XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy elősegítse a közösségi értékek, a hagyományok ápolását, valamint a nemzeti értékek megóvását. Ezért is fontos a bank számára, hogy évek óta fő támogatója az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárnak, amely minden generációhoz szórakoztatva juttatja el fontos nemzeti kulturális értékeinket.

A Táncháztalálkozó remek alkalmat kínál a népművészettel való megismerkedésre, akkor is, ha még nem volt lehetőségünk találkozni élőben a népzene és a néptánc magával ragadó élményével, hiszen az esemény kifejezett célja, hogy mindenki számára kedvet csináljon a táncházakhoz.

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a Táncház Díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a fiatal táncosoknak, zenészeknek, énekeseknek, zene- és táncpedagósusoknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

A díjjal évente olyan népzenészek vagy néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei vagy csoportjai.

habkartya 2023

2023-ban az OTP Bank Táncház Díjast a táncosok között keressük.

A díj alapítói 2023-ra az alábbiakat határozták el:

– Az OTP Bank jóvoltából az elismerés pénzösszegét 500 000 Ft-ban állapítják meg.

– A lehetséges jelöltek életkorának alsó határát 30 évben állapítják meg.

– 2023-ban olyan Magyarországon élő táncosokat, táncos párokat, táncegyütteseket lehet a Táncház Díjra jelölni, akiknek aktív szakmai tevékenysége a táncházmozgalomhoz kötődik.

– Az alapítók által delegált kuratóriumhoz magánszemély, szervezet és intézmény terjeszthet fel jelölteket, online felületen kitölthető, az adatkezelés szabályainak megfelelő űrlapon.

Felterjesztési űrlap kitöltése és beküldése:

– A jelölés 2023. február 13-tól március 31-én éjfélig tehető meg. A kuratórium 2023. április 7-én teszi közzé döntését, amelyben kizárólag az „OTP Bank Táncház Díj 2023” díjazottját nevezi meg. Az ünnepélyes díjátadásra a XLII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szombat esti gáláján, 2023. április 15-én, a Papp László Budapest Sportaréna színpadán kerül sor.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a felterjesztési folyamatban az adatkezelési jogszabályoknak megfelelően járunk el. A kitöltött űrlapban szereplő adatokat bizalmasan kezeljük, sem a felterjesztők, sem a felterjesztettek nevét nem hozzuk nyilvánosságra.

Szeretettel várjuk a felterjesztéseket!